Najzanimljiviji sajt Balkana
Na aukciji koja je održana prošlog petka u Skiptonu,Severni Jorkšir, 18-mesečni crno beli pas Marchup Midge postao je nasjkuplji pas ovčar na svetu .Ovaj pas ovčar  je oborio prethodni rekord .....

što se tiče cene za jednog psa ovčara,prethodni rekord  iznosio je 6.000 funtiCena za koji je Marchup Midge prodata na aukciji iznosila je 8.400 funti.Novi vlasnik ovog psa ovčara Edi Thornallei (45) veruje da je njen besprekoran uzgoj,kao i radna etika i lepa priroda ovog psa vredi svaki uloženu funtu.Midge pas ovčar će postati desna ruka Ediju prlikom čuvanja ovaa odnosno biće u "timu" od pet pasa koji će čuvati stado od 200 ovaca.

Novi vlasnik najskupljeg na sveti ovčarskog psa Edi izjavio je:"Ona je neverovatno malo stvorenje.Inteligentna je okretna i sa velikom radnom sposobnošću"

Dok je odgajivač najskupljeg ovčarskog psa Šon Ričards iz Brenlija,iz okruga Lancashire, je bio oduševljen sa cenom koju je na aukciji dostigao njegov( bivši)pas.
"Ona je prevazišla sva moja očekivanja.Kada su novčane ponude na aukciji  počele ići gore ostao sam bez teksta.!

Prethodni rekorder koji je prodao najskuplje ovčarskog psa Džon Bel,koji je takođe bio prisutan na aukciji, bio je među prvima čestitao gospodinu Ričardsu na njegovom uspehu. „

Pas Midge je dostigao ovoliku cenu samo zahvaljući tome što dolazi iz porodice istaknutih ovčarskih pasa,i zato što je obučena od strane bivšeg svetskog šampiona odgajivača pasa,i naravno zadnje i najbitnije je što Migde poseduje izuzetznu brzinu i agilnosti kao i hladan temperament prlikom obavljanja poslova čuvanja ovaca.

Gospodin Thornallei za sada kupio tri psa od gospodina Ričardsa i njegova najnovija akvizicija (Marchup Midge) će biti prvenstveno iskorištena kao radni pas-pas za čuvanje ovaca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala