Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:put

Upravnik jednog ruskog zatvora verovali ili ne našao se iza rešetaka zbog sumnje da je ukrao 50 kilometara javnog puta.!....

Aleksandar Protopopov, upravnik zatvora u Republici Komi, na krajnjem severu Rusije, osumnjičen je da je nadgledao demontiranje betonskog puta čije je delove zatim prodao.

Put, sagrađen od 7.000 armiranih betonskih ploča, "demontiran je i odvezen" u periodu od nekoliko meseci između 2014. i 2015. godine.

Ukradene betonske ploče je kasnije preprodala jedna firma koja je na njima zaradila, izjavilo je rusko tužilaštvo.

Protopopovu, koji je kao upravnik zatvora više puta odlikovan - dobitnik je, između ostalog, medalje "duhovnog jednistva", a preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je navelo da je nekoliko drugih zvaničnika zatvora, takođe, osumnjičeno za krađu puta, čija se šteta procenjuje na šest miliona rubalja (73.000 evra). Izgradnja puteva je jedan od najkorumpiranijih sektora u Rusiji, sa troškovima koji daleko prevazilaze cenu sličnih projekata u drugim zemljama.

Izgradnja planinskog puta za Zimske Olimpijske igre u Sočiju koštala je osam milijardi dolara, što su ruski mediji tada prokomentarisali da bi ta 48 kilometara duga deonica koštala isto toliko kada bi se premazala crnim kavijarom.
izvor:kurir.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala