Najzanimljiviji sajt Balkana

Jovica Spajić
Jovica Spajić državni reprezentativac Srbije u ultramartonu  je upisan  u Ginisovu knjigu rekorda !Ovo je baš lepa i zanimljiva vest jer se na prste jedne ruke mogu se izbrojati ljudi iz Srbije čiji su rekordi zabeleženi u Ginisovoj knjizi...

Jovica Spajić je za 24 sata, ne zastajući ni da otpije gutljaj vode, uradio 30.000 trbušnjaka bez predaha te sa ovom brojkom uspeo da se upiše u Giisovu knjigu rekorda!

Spajić sa svojom visinom od 173 centimetra i blagog lica Spajić razbija stereotipe da su specijalci krupne "baje” namrštenog izgleda. Jer je Spajić  pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice od 2008. godine, kada je i počeo sa pripremama za postavljanje rekorda.

"Rekord za Ginisa postigao sam u prostorijama SAJ-a, pre tri godine. Drugari su me snimili kako radim trbušnjake i snimak poslali stručnoj komisiji Ginisove knjige rekorda. Vrlo brzo je stigao odgovor da sam ušao u knjigu rekorda" kaže Spajić.

Takođe on  je na ultramaratonskoj trci na Floridi osvojio drugo mesto i postavio novi državni rekord Srbije za šest dana istrčao je stazu od 683 kilometra.

"Pre nego što sam ušao u jedinicu bavio sam se sportom, uglavnom borilačkim veštinama, trenirao sam džudo i džijudžicu. Kada sam ovde došao shvatio sam da nije važna samo fizička, već i psihička spremnost. Upravo mi je psihička snaga bila potrebna na ultramaratonima u Sahari i na Floridi", rekao je Spajić

Spajić će 2015. godine  učestvovati na jednoj od najtežih u SAD.
"Trka bi trebalo da se održi u julu, u takozvanoj Dolini smrti. Specifična je po tome što se održava najtoplijeg dana u godini, kada temperatura prelazi 67 stepeni. Trku uglavnom završi tek dvadesetak ljudi." kaže Spajić.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1