Najzanimljiviji sajt Balkana"Srećometar"  "Happiness level" uređaj koji će vam meriti raspoloženje
"Hitachi" japanska  kompanija je nedavno predstavila svoje novo otkriće tj uređaj  i time je napravila još jedan korak napred u razvoju i primeni visoke tehnologije.Uređaj se zove "Srećometar" (eng. "Happiness level" )  koji se nosi oko vrata ..


Uređaj radi na principu sakupljanja malih signala, a konstruisan je za upotrebu u kompanijama i firmama i to da bi se videlo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo prvenstveno radnika u firmama,kompanijama ili proizvodnim pogonima...

Koliko god ova spravica izgledala blesavo ipak ona predstavlja pomak u nauci kao i tehnologiji.  Na ovaj način će zaposleni davati dobre rezultate jer će njihovi šefovi znati kako se oni osećaju. 

Jedini način koji je dosad funkcionisao je onaj kada su nadređeni pitali svoje radnike direktno ili preko nekih upitnika, kako bi saznali rezultate koji, naravno, nikad nisu bili objektivni niti 100 posto tačni.

Kada zaposleni stavi ovu spravu oko vrata, on prikuplja oko  50 signala po sekundi i može da sakupi podatke od oko 100 ljudi. Ova baza podataka ima informacije o tome sa kim radnik razgovara, kada, koliko dugo, da li su okrenuti jedno ka drugom, da li stoje ili se kreću, gde sede u kancelariji tokom sastanka.
 "Srećometar" "Happiness level" izgled ekrana sa pokazateljima

"Happiness level" ili "Srećometar" je testiran u nekoliko kompanija i zabeležio je odlične rezultate. Tako je dokazano da su ljudi koji rade u kol-centrima najsrećniji na pauzama kada pričaju sa ljudima "licem u lice".

Zbog ovog su poslodavci radili promene na rasporedu i planu pauza, time što su omogućili ljudima istog uzrasta da idu da odmore u isto vreme. Rezultati su bili neverovatni, produktivnost je povećana čak tri puta nego ranije.

"Happiness level" uređaj će se plasirati na tržište u februaru mesecu a cena će mu biti oko 100.000 jean ili 800 dolara po komadu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala