Najzanimljiviji sajt Balkana

uskoro podvodni restoran Under Norveška
Uskoro će u Evropi biti izgrađen prvi podvodni restoran i to u južnom delu Norveške u blizini seoceta Båly, na dubini od pet metara! Restoran će se zvati Ispod (engl. "Under").... Gradnja treba da počne sledeće 2018. godine, a prvi gosti će ovde moći da večeraju već naredne 2019. godine.

Betonska građevina imaće panoramski prozor dužine deset metara, a svi debeli zidovi restorana projektovani su tako da izdrže najsurovije uslove.
podvodni restoran Under Norveška
Restoran je projektovala norveška arhitektonska firma "Snohetta" koja je poznata po fantastičnim građevinama kao što su Norveška nacionalna dvorana za operu i balet, kao i Aleksandrijska biblioteka u Egiptu.


"Under" će moći da primi oko stotinu gostiju i to u tri prostorije na tri nivoa - baru neposredno između obale i okeana, trpezariji na prvom nivou ispod vode i panoramskom delu uz velike prozore
podvodni restoran Under Norveška
Norveški dizajneri ističu da im je najvažnije da se ljudi u ovom restoranu osećaju sigurno i neklaustrofobično.

Kako bi to postigli, koristili su prirodne materijale poput hrastovine i dobro osmislili rasvetu restorana.Odvodni restorani nisu neobična pojava u svetu. Ima ih dosta na Maldivima, prenosi Telegraph.co.uk.

Restoran Itha podvodni restoran, smeštan je na ostrvu Konrad Rangali i otvoren je 2004. godine. Tu je jedan i u Burdž El Arabu u Dubaiju, koji ima ogroman akvarijum od poda do plafona.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1