Najzanimljiviji sajt Balkana
ibio losove a onad shvatio da su iz ZOO vrta

Jedan norveški lovac je pomislio da ima super ulov sezone kada je uspeo da ustreli dva losa kapitalca. Ali na žalost ovog norveškog lovca oduševljenje je ubrzo splasnulo kada je shvatio da su se životinje nalazile iza ograde zoološkog vrta!...

Grupa lovaca lovila je u blizini "Polar parka" centra arktičke divljine, koji se nalazi u blizini grada Tromse.Lovački pas se uspeo da provuče ispod ograde zoološkog vrta i dotera životinje, nakon čega je lovac instinktivno ispalio dva hica, prenosi CNN

Jedan los uginuo je odmah, a drugog su morali da uspavaju kasnije. Nakon što je shvatio šta je uradio, lovac se sam prijavio upravi "Polar parka"

"Ne možemo objasniti šta se desilo, ali verujemo da je lovac bio toliko oduševljen kada je ugledao životinje da jednostavno nije mogao da razmišlja. Bio sam u šoku, nikada se nije dogodilo ništa slično i verujem da će ovo ostati jedini slučaj ove vrste" izjavio je direktor zoo vrta Hajnc Stratman.

Ako ne znate lov je veoma popularan u Norveškoj, ali podleže strogoj zakonskoj regulativi. Zakoni ove skandinavske zemlje nalažu da je za bavljenje lovom potrebno imati najmanje 16 godina i dokument koji potvrđuje da je osoba sposobna da ubije životinju na najhumaniji mogući način.

S obzirom na to da jedan od losova nije odmah uginuo, nego je neko vreme patio pre nego što su ga uspavali, lovac može da očekuje i zatvorsku kaznu.

Što se tiče samog zoološkog vrta, uprava je odlučila da neće podnositi tužbu, s obzirom na to da je reč o nesrećnom slučaju, ali će od lovca zahtevati novac za kupovinu nova dva losa, s obzirom na to da jedan los košta više od 3.500 evra.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala