Najzanimljiviji sajt Balkana

alopecia areata
Kyleu Rhodesu  je imao svega dve godine dijagnostifikovana alopecia areata ,tako da je do 18. rođendana izgubio je kosu i dlake na celom tijelu.Ipak zahvaljujući neobičnoj ideji njegovog....

dermatologa,Kyle se danas može pohvaliti dugom plavom kosom.!


Dermatolog dr. Brett King zaključio je da bi, budući da je njegovu ćelavost izazvala autoimuna bolest, trebali pokušati lečiti je lekom za jednu drugu autoimunu bolest.Odluka je pala na Xeljanz, inače to je lek koji se koristi za lečenje reumatoidnog artritisa.

"Bio sam oduševljen i bilo mi je drago zbog njega",rekao je dr. King koji tvrdi da je umjereno optimističan što se tiče lečenja 6,5 milona obolelih od  alopecia areata i dodao da  želi ovo isprobati na još nekoliko desetina pacijenata.
rast kose
S druge strane, dr. George Cotsarelis nije uveren da je reč o dobroj ideji jer neki koji su uzimali ovaj lek umirali su od infekcija dok je kod drugih povećan rizik od obolenja od raka.Dr Cotsarelis.  je rekao da ovaj lek dr Kinga ima ružne nuspojave.Pacijenti će morati odlučiti  da žele  baš toliko da rizikuju

Dok s druge strane Dr. King pak želi napraviti kremu od Xeljanza kako bi izbjegao štetne posljedice za celo telo,i dodaje  kako je lek Rhodesu pomogao oko psorijaze.

Nažalost, oni koji se bore s ćelavošću izazvanom starenjem nemaju se čemu radovati jer njihov problem nema iste uzroke i oni će na kraju morati biti ćelavi.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1