Najzanimljiviji sajt Balkana
Italijanski naučnici su izmislili sistem odnosno hologramsku tehnologiju koja uz pomoć infracrvenih lasera se probija kroz dim i plamen.! Ovaj laser koji su izmilsili italijani se odbija od svih predmeta do kojih dođe, .....

bez obzira na to da li su u pitanju ljudi, kućni ljubimci ili namještaj, i vraća se nazad u specijalni aparat koji  vatrogascima prikazuje onda 3D pregled svega oko njih.

 C(infracrvene) kamere koje vatrogasci trenutno koriste imaju mnogo ograničeniju primenu.Ove kamere mogu zaslepiti  gust dim i plamen jer posjeduju objektiv koji se mora fokusirati na izvor svjetla, tako da u nekim slučajevima zbog gustog dima fokusiranje je često nemoguće,

 Novi sistem hologramske tehnologije tako je u stanju primetiti kao i locirati do pet osoba u istoj sobi, čak i kada se kreću.Zahvaljujući takvom aparati koji us osmilili talijani vatrogasci će ih moći videti u 3D holografskom obliku.

 Međutim, pre nego se nova tehnologija bude mogla koristiti, aučnici će je morati učiniti mnogo manjom i prenosivijom jer sadašnja operma koju su osmislili italijani je glomazna.Naučnici se nadaju da će ova nova infracrvena hologramska tehnologija uskoro početi spašavati ljudske živote.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala