Najzanimljiviji sajt Balkana
Sve brži razvoj nauke i tehnike doprinosti i bržem ne samo razvoju saobraćaja,tehnologije nego i arhitekture.Arhitekta Jaohua Vang  je dizjanirao stan koji liči na NLO,a samo zato što će ovaj stan  visiti

s vrha jedne zgrade pričvršćen jakom hidraulikom.Neobičan stan arhitekte Vanga počeće uskoro da se gradi, a useljiv će postati 2015.godine.  

Stan može da se uporedi čak i sa njuškom robotičkog psa i poslednji trend koji spaja urbanu arhitekturu i visoku tehnologiju, a krasiće krov jedne poslovne zgrade u Pekingu.Vrednost visećeg rotirajućeg hidrauličnog stana je procenjena je na dva miliona dolara,a ovu sumu izdvojiće tajni kupac.
Posebna hidraulična ruka pomeraće ceo stan u kojoj može da živi velika porodica preko ivice zgrade, tako da će izgledati kao da stan visi u vazduhu. U slučaju zemljotresa, koji su česti u Pekingu, mehanička ruka pravi kontrapotrese, tako da se zemljotres ne oseća a stan je potpuno bezbedan.

Do ideje da gradi stanove koji će visiti s ivica zgrada arhitekta je došao zbog prenaseljenosti Pekinga, kao i zbog velikog broja zgrada koje nisu samo stambene već služe i za poslovni prostor.

Osim što se dizajnom novih stanova može omogućiti još veća naseljenost gradova, istina za one srećnike koji sebi mogu da priušte taj luksuz od dva miliona dolara, i prelepa panorama koja će se pružati iz ovakvih stanova popraviće kvalitet življenja.

Pomoću hidraulike stan se pomera za 180 stepeni, pružajući nesvakidašnju panoramu modernog Pekinga.

Stan ima tri spavaće sobe, veliku dnevnu sobu s trpezarijom i kuhinjom, kupatilo, malu terasu, koja će moći da se zatvara i koristi u druge svrhe, kao i zelenu soba u kojoj će biti posađene biljke.

Stan čija će kvadratura iznositi oko 500 metara kvadratnih, i dalje je u fazi čekanja dozvole za gradnju
, ali Jaohua Vang tvrdi da već ima zainteresovanog kupca za svoj prvi stan, koji će neverovatni stambeni prostor platiti čak dva miliona dolara.

“Ovaj stan će pružiti dodatni stambeni prostor na već postojeću zgradu. Možemo da iskoristimo prazne krovove da napravimo nešto sjajno, netipično za sve druge gradove”, rekao je arhitekta Jaohua Vang.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala