Najzanimljiviji sajt Balkana

najvisa krava na svetu daniel iz Kalifornije

Vo kojem je ime Danijel rase Holštajn, a koji je težak čitavu tonu i stanuje u zoološkom vrtu "Sekvoja u gradu Eureci, Kalifornija, kandidat je za titulu najvišeg goveda na svetu.!...Ime mu je Danijel i visok je 193 santimetra od kopita do hrbata, samo mrvicu viši od trenutnog rekordera.Danijel inače voli da jede hleb i živahan je kao malo štene


Jedan veterinar i čuvari u Zoo-vrtu "Sekvoja" u gradu Juriki izmerili su Danijela u utorak da bi proverili njegovu visinu, ali Ginisova knjiga svetskih rekorda to tek treba da potvrdi.

Po sajtu Ginisa, najviše govedo bila je Blosm, krava iz Orindžvila, u Ilinoisu, sa 187 santimetara. Uginula je prošle godine, s 13 godina.

Danijel je nežni div koji voli seno i hleb i trčkara za onim ko ga pozove po imenu, rekla je vlasnica En Farli. Vo privremeno živi u zoološkom vrtu pošto ga je Farli nasledila od svoje pokojne tetke koji je imala farmu, ali i dalje se traži stalni dom za njega.

"Staranje o ogromnom volu može biti izazov. Volela bih da ima više prostora da luta i pase i da se ponaša prirodnije, kao vo" izjavila je za USA medije je Amanda Oston iz "Sequoia Park Zoo", dodavši da Danijel jede po više od 20 kilograma sena svaki dan i proizvodi brda izmeta.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1