Najzanimljiviji sajt BalkanaJedan penzioner sa Long Ajlenda kupio je 1966. godine "volvo P1800S" kada je imao 25 godina i od tada se ne razdvaja od njega. Zajedno su prešli skoro.... 4.750.000 kilometara,

što je kao 118 krugova oko naše planete i svetski rekord. Ne planira da ga proda i nikada ga nikome nije pozajmio.

Amerikanac Irvin Gordon(72) inače sada penzioner koji živi na Long Ajlendu kupio je još davne 1966.godinevolvo P1800S.Ovaj penzioner nikada se nije "razdvajao" od svog "ljubimca" sa kojim je  prešao skoro neverovatnih 4.743.448 kilometara!Ili da vam lepše dočaramo to isto kao da je118 puta obišao ceo svet.Penzioner Gordon se svuda vozi sa svojim bordo volvom sa ovom impozantnom kilometražom on je upisan i u Ginisovu knjigu rekorda.Još 2002. godine.

"To je samo automobil,a ja uživam u vožnji",rekao je Gordon isto tako rekao je da je ovaj automobil rekorder kupio po ceni tada 1966.godine za 4.150 dolara,"To je tada bila cela moja godišnja plata."


Gordon je ispričao kako vozi od detinjstva i da je imao običaj da samo stavi torbu u gepek i kaže roditeljima da ide na put.Proputovao je Montreal,Mičigen,Teksas a godišnje je prelazio od 85.000 do 100.000 milja.

„Popio sam kafu u svakoj američkoj državi",pohvalio se Gordon i rekao da svoj Volvo ne da nikome niti ga pozajmljuje,već ga samo on vozi, i da njegova deca iz tog razloga imaju svoja kola.

Njegov Volvo P1800S još uvek ima prvobitni motor i mehaniku, a Gordon kaže da ga vozi na tehničke preglede i da vodi računa o njemu. Od prvog dana ima tablicu MILNMILR.

Energični penzioner je dodao da uopšte nema nameru da ga proda i da će nastaviti da ga vozi."Sve češće mislim da će me auto nadživeti"dodao je šaljivo ovaj penzionisani učitelj.
izvor:rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1