Najzanimljiviji sajt Balkana


Direktor “Tesla Motors” i “Space X”, Ilon Mask (Elon Musk) zamislio je ideju za ekstremno brzo sredstvo za prevoz pre neki dan je  otkrio detalje voza budućnosti: Hyperloop voz budućnosti će tako imati ....


solarno punjenje,tranzitni sistem od grada do grada koji će moći da putnike i kola preveze od Los Anđelesa do San Franciska za 30 minuta a moći će razviti brzinu i do1.280 kilometara na sat!"Hyperloop", kako je naziv voza budućnosti ekstremno brzog prevoza, je sastavljen od kapsula od aluminijuma u obliku valjka koje bi se katapultirale kroz vazdušni tunel pomoću magneta i velikih ventilatora.Vazdušni tunel će biti napravljen od pneumatskih cevi koje će biti prečnika oko 3 metara, dok će se u kapsuli nalaziti kabina i sedišta za putnike.

Prema nacrtima iz projekta, hiperlup vozom bi putnici koji bi se vozili osetili nešto jaču silu kao prilikom poletanja ili sletanja aviona. U početku bi trebao ovaj transportni sistem da povezuje gradove koji su na udaljenosti od oko 1.600 kilometara ili manje, dok bi kasnije ako ovakav sistem prevoza bude održiv u bliskoj budućnosti mogla da budu povezana mesta čak i na različitim kontinentima.

Cena putovanja hiperloop-om  u jednom pravcu ne bi prelazila preko 20 dolara, a kapsule bi na svakih 30 sekundi mogle da se “ispaljuju”.

 Predviđeno je da Hyperloop poveže Los Anđeles i San Francisko, a putovanje bi trajalo oko 30 minuta, Ovaj voz budućnosti kako kaže Ilon biće prijatniji i udobniji od bilo kog prevoznog sredstva.

"Ukupni troškovi će biti manji od 6 milijardi i prevoziće oko 7,4 miliona ljudi.Projekat bi trebao da bude završen za 7 do 10 godina – izjavio je tvorac "Hiperlupa" Ilon Mask

Milijader Elon Musk je prošle godine osnovao kompaniju “Spejs X” koja se bavi lansiranjem svemirskih brodova i prevozom tereta na Međunarodnu svemirsku stanicu, i koja je prva privatna kompanija u svetu koja se bavi ovakvom vrstom posla.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1