Najzanimljiviji sajt Balkana


Elidžio Ramos napokon je dobio svoj izgubljeni novčanik

Elidžio Ramos (91) amerikanac, izgubio je novčanik pre 70 godina u austrijskoj pokrajini Salcburg svoj novčanik.Na njegovu sreću pronašao ga je lekar Jozef Rukofer prilikom renoviranja dedine kuće...

Nakon što je boravio pre 70-ak godina u Austriji, američki veteran iz Drugog svetskog rata Eldžio Ramos dobio je ovih dana nazad novčanik koji je izgubio u toj zemlji!
 
Ramos je, tokom Drugog svetskog rata, bio pripadnik 250. artiljerijskog puka američkih snaga, koje su učestvovale u oslobađanju zatočenika koncentracionih logora u Austriji.
 
Njegova jedinica bila je 1945. stacionirana u Austriji gde je za smeštaj korišćeno poljoprivredno imanje u Salcburgu, na kojem je Ramos izgubio novčanik.
 
Međutim, sedam decenija kasnije, Ramos je dobio pismo od lekara Rukofera iz Salcburga, koji je pronašao njegov novčanik.
 
"Obavili smo neke radove i naišli na taj novčanik, koji je bio dobro očuvan", prepričao je Rukofer, dodajući da je pogledao šta se u njemu nalazi i naišao je na porodične fotografije, ali i vojnu legitimaciju na osnovu koje je uspeo da pronađe vlasnika.
 
Rukofer je preko interneta tragao za nekadašnjim američkim vojnikom, nadajući se da je još živ

Nakon što je našao informacije o mestu stanovanja Ramosa, on je uputio pismo na koje je dobio odgovor od sina nekadašnjeg vojnika koji je potvrdio da se radi o traženoj osobi.
 
Potom je odmah poslao paket sa novčanikom na adresu u SAD. Ramos je bio dirnut gestom iz Austrije, a njegov sin je najavio da će sve predmete iz novčanika uramiti i izložiti u porodičnoj kući.
 Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1