Najzanimljiviji sajt Balkana

vratila knjigu nakon 57 godina

Jedna nemenovana vremešna baka pre par dana se ušetala u biblioteku grada Ouklanda na Novom Zelandu u ruci držeći knjigu koju je pozajmila davne 1947. godine....Radnici su ostali u šoku kada su uzeli knjigu "Myths and Legends of Maoriland" (Mitovi i Legende Maorilanda) u ruke i videli da je ona trebalo da bude vraćena u biblioteku najkasnije 17. decembra 1948. godine.


"Baka je mirno ušetala i rekla je da ima nešto da nam prizna. Potom je na pult stavila knjigu i rekla da ju je kao devojčica pozajmila iz biblioteke, ali da do sada nije mogla da je vrati jer se sa porodicom odselila početkom 1948. iz Ouklanda" izjavio je zaposleni bibliotekar Zoe Cornelius odakle je knjiga posuđena

Bakica je potom dodala da je tek sada našla vremena i novca da ponovo doputuje i vrati knjigu, koju je kao mala sa uživanjem čitala.

Vremešnoj baki iz biblioteke nisu naplatili višedecenijsku "ležarinu" od 24.506 dana.Da su joj računali svaki dan kašnjena zbog nevraćanja knjige kazna b i izašla na više od 18.000 američkih dolara.

Inače bakica bi mogla da uđei u Ginisovu knjigu rekorda kao valsnica najzadržanije knjige iz biblioteke na svetu pošto je do sada rekord držao jedan gospodin koji knjigu nije vratio biblioteci tek posle 47 godina.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1