Najzanimljiviji sajt Balkana
WalkCar (Valk kar) može stati i u torbu


Svi znamo da pešačenje je zdravo kao i trčanje, ipak ima onih pomalo lenjih ljudi kojima čak i pešačenje predstavlja prbolem! Za njiih ali i za ostale ljubitelje futurističkih vozila i inovacija je stiglo zanimljivo i neobično rešenje - prevozno sredstvo WalkCar!...
 
Valk-Kar ( engl. WalkCar) prevozno sredstvo koje može da stane u torbu ali i da vas vozi i ono se već  nalazi na tržištu Japana.!
 
 WalkCar je neobično zanimljivo prevozno sredstvo  veličine je običnog laptopa, koristi litiumske baterije i njegova težina je ispod 3 kilograma, može se nositi bilo gde i često se opisuje kao auto u torbi.
 
Valk-kar je izum japanskog inžinjera Kuniako Saita (26) i njegovog tima u Kokoa motorsu. Saito kaže da je ideju za ovo prevozno sredstvo dobio iz njegovih studija o električnim automobilskim motorima i njihovim kontrolnim sistemom.
 
Mladi Kuniako je rekao povodom svog izuma:
"Pomislio sam šta ako bismo mogli nositi naš lični prevoz u našim torbama, to bi značilo u budućnosti da bi mogli uvek imati prevoz uz nas da se vozimo gde poželimo"
 
Konstruktor Kuniako Saita je takođe rekao  da je Valk kar izuzetno jednostavan za korišćenje jer automatski kreće kada stanete na njega, a zaustavlja se kada siđete. Pravac se menja tako što prebacujete telesnu težinu na dasci. A najbolje od svega je što nije potreban parking za njega.
WalkCar zanimljivo prevozno sredstvo
 
"WalkCar" je napravljen od aluminiuma i može podneti težinu i do 120 kilograma. U prodaji kako se planira biće ponuđene kupcima dve verzije kućni težine do 2 kilograma i verzija za neravne površine na otvorenom koja je teža za samo jedan kilogram. Inače WalkCar će moći  brzinu od 10 km/h uz prelaženje do 12 kilometara nakon tri sata punjenja ovog zanimljivog prevoznog sredstva
 
Saito kaže da će kupci moći da ga rezervišu od jeseni 2015 na vebsajtu Kikstarter. Futuristički skejtbord će koštati oko 100.000 japanskih jena (ili oko 720 evra), a očekuje se da će izvoz početi do proleća 2016. godine
 
Saito je siguran da će njegov Valk-kar prevazići glamozna prevozna sredstva kao što je Segvej. Iako je ovaj takozvani auto namenjen samo za kratke razdaljine na pristojnim površinama i kreće se brzinama koje bi brzo umorile noge .Naravno na kraju vreme će pokazati da li je njgov izum ono što ćemo možda vozati u bliskoj budućnosti ili ne.
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala