Najzanimljiviji sajt Balkanasladoled menja boju
Najnoviji pronalazak španca Manuela Linaresa (37) koji je pre studirao fiziku i inženjering na Univerzitetu a sada je kuvar dokazuje da fizika nije samo dosadna teorija i formule, to može da bude zaista zanimljiva kombinacija sa slatkim stvarima !....

On je izmislio novu vrstu sladoleda pod nazivom "Xamaleon" ( Ksamaleon), napravljen od prirodnih sastojaka, koji polako menja boju kako se topi.

Manuel Linares je pohađao kurs sladoleda u hotelu Business School Hofman u Barseloni, gde se učenici podstiču da kreiraju novi ukus sladoleda. Manuel je izjavio da će njegov sladoled moći da promeni boju,te je tako ovom izjavom prvo nasmejao svog tutora pa potom sve ostale na predavanju.

Sladoled "Xamaleon" koji je napravio ovaj španac menja boju kada se počne topiti od plave ka ljubičastoj! Linaresu je izvor inspiracije bio britanski genije Charlie Francis – autor fluorescentnog leda.

Povodom neobičnog i zanimljivog slatkog izuma -  sladoleda "Xamaleon" koji menja boju on je izjavio: "Kao fizičar ja znam da postoje različite mogućnosti koje mogu da se stvore i ja sam bio oduševljen kada sam uspeo da stvorim sladoled koji menja boju. Bilo mi je važno koristiti prirodne sastojke i zato je potrajalo duže nego što sam mislio"

Sladoled koji menja boju Xameleon sadrži jagode, kakao, bademe, banane, pistaciju, vaniliju i karamelu, a najsličnijeg mu je okusa tutti-frutti.

Ovaj sladoled je postao ekstra popularan  u njegovoj poslastičarnici u gradu Calella de Mar, istočnoj španskoj pokrajini .Manuel se nada da će naći kupce za prodaju sladoleda koji menja boju u inostranstvu, te da će uskoro početi ga izvoziti.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala