Najzanimljiviji sajt Balkana


super injekcija zaustavlja krvarenje
Kompanija RevMedx iz SAD-a izašla je u javnost sa tvrdnjom da su proizveli superinjekciju koja može  za samo 15 sekundi zaustavi krvarenje iz prostrelne rane.....

 
Ovakva injekcija koja bi mogla da spasi mnoge živote vojnika kao i samih civila.
 XStat injekcija, je posebno modifikovana injekcija,napunjenoj sunđerima veličine obične tablete, koje se ubrizgaju direktno u ranu i po navodima iz komanije koja ju je smislila deluju istog trenutka. Sastavljene su od drvene mase i supstance s antimikrobskim delovanjem.Prema rečima nekadašnjeg vojnog specijalca Jona Štajnboha, koji se u međuvremenu zaposlio u RevMedx-u, sunđerčići u samo nekoliko trenutaka ispune ranu, i tako upiju svu vlagu i odmah zaustave krvarenje.
proces zaustavljanja krvarenja
Dosadašnji eksperimenti na životinjama pokazali su se uspešnim, a u kompaniji se nadaju da će uskoro dobiti odobrenje Savezne uprave za lekove kao i da će superinjekcija naći svoju primenu na ratištima širom sveta.

Ovaj neobični projekt naravno odmah su primetili u Pentagonu, tej je su za ovo istraživanje izdvojili sumu od 5 miliona dolara.Po nekim špekulacijama jedna doza superinjekcije koja će zaustavljati krvarenje će verovatno koštati oko 100 dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1