Najzanimljiviji sajt Balkana

super injekcija zaustavlja krvarenje
Kompanija RevMedx iz SAD-a izašla je u javnost sa tvrdnjom da su proizveli superinjekciju koja može  za samo 15 sekundi zaustavi krvarenje iz prostrelne rane.....

 
Ovakva injekcija koja bi mogla da spasi mnoge živote vojnika kao i samih civila.
 XStat injekcija, je posebno modifikovana injekcija,napunjenoj sunđerima veličine obične tablete, koje se ubrizgaju direktno u ranu i po navodima iz komanije koja ju je smislila deluju istog trenutka. Sastavljene su od drvene mase i supstance s antimikrobskim delovanjem.

Prema rečima nekadašnjeg vojnog specijalca Jona Štajnboha, koji se u međuvremenu zaposlio u RevMedx-u, sunđerčići u samo nekoliko trenutaka ispune ranu, i tako upiju svu vlagu i odmah zaustave krvarenje.
proces zaustavljanja krvarenja
Dosadašnji eksperimenti na životinjama pokazali su se uspešnim, a u kompaniji se nadaju da će uskoro dobiti odobrenje Savezne uprave za lekove kao i da će superinjekcija naći svoju primenu na ratištima širom sveta.

Ovaj neobični projekt naravno odmah su primetili u Pentagonu, tej je su za ovo istraživanje izdvojili sumu od 5 miliona dolara.Po nekim špekulacijama jedna doza superinjekcije koja će zaustavljati krvarenje će verovatno koštati oko 100 dolara.

Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala