Najzanimljiviji sajt Balkana

oldtajmer automobili vredni milone dolara
Rodžer Bailon bio je strastveni kolekcionar automobila,decenijama je skupljao automobile tj oldtajmere u svojoj garaži a ono što su doživeli njegovi unuci ostaviće i njih i vas bez reči.!...

On je automobile počeo da skuplja od 1950 do 1970  godine inače je bio vlasnik kompanije za proizvodnju kamiona specijalne namene ,njegov cijlj je bio da ih restaurira u muzeju Dve decenije kasnije, Baillon je zbog finansijskih problema bio prinuđen da proda 50-ak automobila iz kolekcije. 

Usled nedostatka novca, nije mogao da obnovi preostalih 100 vozila, pa su automobili ostavljeni da propadaju i trule na njegovom posedu tokom sledećih 40 godina. Nažalost, smrt ga je sprečila da ostvari svoj cilj. Nakon njegove smrti, imanje je nasledio njegov sin Žak koji je prošle godine umro, a cela kolekcija pripala je Rodžerovim unučadima.
oldatajmeri

Njih nije preterano zanimala ta kolekcija, smatrali su je samo gomilom krš automobila koji su zauzimali mesto. Međutim, jednog dana su odlučili da pozovu stručnjaka za oldtajmere kako bi procenio da li uopšte nešto vrede ti krševi od automobila kako su oni nazivali te aute, a ono što su čuli iznenadilo ih je sve.

Stručnjaci Metju Lamor i Pjer Novikof tužno su gledali u propale automobile koji ne mogu da se restauriraju, ali kada su otvorili garažu gde su stajali očuvani primerci, nisu mogli da dođu sebi.


oldatjmer automobili njih preko 100

"Ispod gomile starih novina bio je ferari 250 GT SWB California Spider. Ovaj model vredi milione. Reč je o izuzetno vrednom modelu koji je proizveden u samo 37 primeraka. Do njega je stajao maserati A6G 2000 "sport Frua", koji su Italijani napravili u samo tri primerka. Nismo mogli da verujemo", izjavio je Lamor.
oldtajmeri vredni milione evra

Stručnjaci su celu kolekciju procenili na više miliona evra, a u kolekciji su se našli i Talbot - Lago, koji je bio u vlasništvu egipatskog kralja, ali i nekoliko vrednih Ferarija, Bugatija, Jaguara i slično.

Aukcijska kuća Artcurial, koja će u februaru 2015. organizovati prodaju automobila iz ove kolekcije, veruje da je 60-ak vozila moguće spasiti od propadanja i da će od prodaje zaraditi i do 15 miliona evra.!
 
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1