Najzanimljiviji sajt Balkanaopušak cigarete
Problem pikavaca od cigareta na javnim mestima širom to jeste grada Pariza francuske vlasti pokušaće da reše visokom kaznom. Gradske vlasti grada Pariza pokrenule su....

veliku kampanju da  bi se stanovništvu skrenula pažnja na problem opušaka od cigareta

Gradski oci su postavili plakate širom grada sa kojih pozivaju Parižane i posetioce da se suzdrže od bacanja pikavaca, koji predstavljaju ozbiljno vizuelno i ekološko zagađenje

Kako javljaju francuski mediji, svake godine se sa ulica Pariza počisti 350 tona pikavaca! Ovom toksičnom otpadu, koji zagađuje zemlju i vodu, potrebno je od četiri do 12 godina da nestane.

Bitka protiv opušaka ne vodi se samo putem bilborda već i konkretnom akcijom u okviru koje će na teritoriji grada biti postavljeno 30.000 kanti za otpatke, po jedna na svakih 100 metara, opremljenih metalnom pločicom za gašenje cigareta.

Parižani kao i turisti imaju priliku da se priviknu na novi režim do septembra ove godine, kada će na snagu stupiti novi zakon po kojem će svako bacanje pikavca (opušaka) na ulicu ili na neodgovarujće mesto biti kažnjavano sa 68 evra!

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1