Najzanimljiviji sajt BalkanaPasos Australia

Australijanac Bakster Rid (26) iz Kanbere kojem je američka viza istekla za oko 90 minuta je uhapšen i pritvoren od strane američkih graničnih organa....Bakster Rid, je putovao do granice između SAD i Kanade sa svojom devojkom Heder Kansko. Ridova viza trebala je da istekne u ponoć, 24. aprila, ali su on i Kansko, koja je iz SAD, stigli na granicu 23. aprila u 22 časa.


Prema njihovim rečima, problemi sa automobilom su ih sprečili da stignu ranije.

Dok su prelazili granicu između Kanade i SAD, što je obično rutinski proces, kanadski graničari zadržali su Rida čak tri i po sata.

"Granična patrola počela je da nam stvara probleme. Satima su nam postavljali pitanja" izjavila rekla je Kanskova

Za to vreme, ponoć je prošla i Rid je u Americi bio ilegalno. Američki graničari nisu želeli da gube vreme, pa su odlučili da ga uhapse.

"Granična patrola je odvela Bakstera, jer je posle nekoliko sati čekanja zbog Kanađana, tehnički njegova viza istekla i on je bio ilegalno u SAD čitavih sat vremena. On nikada ranije nije imao problema sa zakonom, kako u Americi, tako i u njegovoj rodnoj Australiji. Zbog birokratije i nevoljnosti da ga saslušaju, on se tereti kao prestupnik. Zamislite da idete svojim putem u skladu sa zakonom i da vas zaustave ljudi koji žele da vas sabotiraju i pretvore u kriminalca" rekla je njegova devojka.

Rid je trenutno u pritvoru, gde bi mogao da provede čak šest meseci pre nego što njegov slučaj dođe do suda.

Njegov otac Tom smatra da je ovo iskustvo nadrealno i frustrirajuće, ali je takođe dodao da njegov sin „izgleda kao da je dobro raspoložen”.

Njegova devojka kaže da Ridova viza važi pet godina, te da posle svakih šest meseci on mora da izađe i ponovo se vrati na teritoriju SAD. Ona tvrdi da je on tokom hapšenja bio miran, kao i ona dok mu nisu stavili lisice na ruke.

"Nisam mogla da prestanem da plačem. Ovo jednostavno nema smisla za mene" rekla je Heder Kansko.

Ona je pokrenula akciju na internetu kako bi prikupila novac za pravne troškove svog dečka. Za tri dana, skupila je čak 8.000 dolara.

"Ovo je najduži period koji smo razdvojeni. Jedva čekam da odemo u Australiju kada izađe" rekla je Ridova devojka.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1