Najzanimljiviji sajt Balkana

Autistični dečak spasao drugaricu zahvaljujući Sunđer Bobu

Trinaestogodišnji autistični Brendon Vilijams obožava crtanog junaka Sunđer Bob Kockalonea.Ovih dana om je postao pravi mali heroj svoje škole kada je spasao drugaricu od gušenja!...

Brendon svaki dan kada se vrati iz škole odgleda po jednu epizodu crtane serije .Upavo ta opsesija pomogla da spase svoju školsku drugaricu Džesiku u školi!

Kkao pišu mediji u americi, događaj se dogodio 28. oktobra za vreme ručka u školskoj kantini. U jednom trenutku Brendon je primetio da se njegova drugarica Džesika guši jer joj je veći komad jabuke zastavo u grlu.

Brendon je reagovao brzo i bez oklevanja, iza leđa je rukama obuhvatio devojčicu, i stručno izveo Hajmlihov zahvat - čvrsto prtisnuvši pesnicama na sam vrh stomaka. Džesika je odmah ispljunula parče jabuke.

"To je bilo neverovatno! Čuo sam kako deca zapomažu i bio sam spreman da intervenišem, ali me Brendon preduhitrio i spasio je. Bio je sjajan", rekao je Brendonov profesor Brajan Grifin.Decak Brendon Vilijams spasio život drrugarici

Kada su Brendona pitali da objasni svoj podvig, hrabri dečak je rekao da je „"aučio kako se to radi od Sunđer Boba".

"Gleda taj crtani svaki put kada mu se ukaže prilika. Pamti stvari koji drugi i ne primećuju, a u ovom slučaju to mu je pomoglo da spasi Džesiki život", rekao je Brendonov otac i dodao da je "veoma ponosan na svog sina"
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1