Najzanimljiviji sajt Balkanasamopolsuzujuci zid Easy Wine
Već nekoliko godina zanimljivi ugostiteljski koncepti Easy Wine i Easy Beer (samouslužni zidovi s pićima ) predstavljaju pravu atrakciju za stanovnike  ali i turiste koji posete Rigu glavni grad Latvije....

Pre par godina Easy Wine pojavio se u Rigi, ovaj bar/restoran je doživeo takvu popularnost da su tvorci koncepta vrlo brzo kreirali i otvorili bar za ljubitelje piva – Easy Beer.

Ova dva koncepta, restorana/bara sa samouslužnim zidovima s pićima, kako kaže direktor grupacije Peteris Ozols, najavljuju novu generaciju ugostiteljskih formata. 

Easy Wine i Easy Beer su inovativni, potpuno funkcionalni koncepti, pre svega zbog pametnih rešenja koja su poboljšala celokupno korisničko iskustvo.

Kad uđe u restoran/bar, Easy Beer ili Easy Wine, gost najpre dobija magnetnu karticu s viruelnim novcem, pomoću koje može sam da toči piće sa specijalno dizajniranog zida s pićima 

Osim što ne mora da čeka na uslugu konobara, gost – što je najvažnije – može da bira količinu pića koju će natočiti, koristeći automatizovani sistem za točenje i doziranje. To je tek jedna od prednosti," kaže Ozols piše franchising.rs.

"U klasičnim barovima ili restoranima, na primer, najmanja količina piva koju možete dobiti je 300ml – gost tu količinu mora da plati, bez obzira da li će je popiti ili ne. U Easy Beer-u, gost može da natoči piva koliko želi, ali može da sipa i male količine od 30 ml, jer možda želi prvo da proba i uveri se da je izabrao pivo koje će mu prijati", objašnjava Ozols.
samopolsuzujuci zid Easy Beer
"Natočena količina određuje cenu, a gost plaća tek na kraju pri izlasku izbara/restorana. Praksa pokazuje da ovakav način plaćanja značajno podstiče potrošnju. Povećanje potrošnje, povećava i zaradu", upućuje Ozols na sve prednosti ovog poslovnog koncepta.


U Easy Wine-u, boce sa vinom su smeštene u atraktivno dizajnirane frižidere, u kojima se konstantno održava optimalna temperatura vina.Easy Wine nudi 60 različitih vina.

Bačve s pivom u Easy Beer-u skrivene su iza zida, tako da gostima, kad uđu u bar, pažnju prvo privuče zid s nizom točilica i displeja s nazivima pića.Ponuda piva u Easy Beer-u je mnogo veća – gost bira između 200 različitih piva.

Za one koji razmišljaju o kupovini "Easy Wine" ili "Easy Beer" ugostiteljske franšize, prenos znanja i obuka iz ove oblasti biće deo franšiznog paketa. Preduzetnicima koji bi želeli da otvore Easy Wine ili Easy Beer franšizu na tržištima van Letonije, biće potrebno oko 150.000 evra.

Polovina ovog iznosa odlazi na poslovni softver i svu potrebnu opremu za bar i kuhinju, a davalac franšize kaže da partnerima nude i povoljniju opciju – davanje opreme na lizing.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala