Najzanimljiviji sajt Balkana
Kalifornijski gradić Frimontu poseduje neobičan zatvor - zatvor u kom se plaća borvak.Oni koji su osuđeni na manje prekršaje nudi se da ukoliko žele da kaznu odsuže u udobnijim uslovima, u “manjem i mirnijem” zatvoru ....
u kom neće dolaziti u kontakt sa ostatkom zatvorske populacije, to mogu i učiniti uz ove posebne policijske

Cena boravka u ovkavkom "luksuznom" pravom zatvoru je 155 dolara za noć, plus paušal od 45 dolara.
"Luksuzna"ponuda zatvora u Frimontu skrenula pažnju šire američke javnosti,ova ideja zapravo nije nita novo, i već se naveliko sprovodi u zatvorima širom SAD.

Ovakvi zatvore mogu se naći u gradovima koji su već proglasili bankrotstvo ili im bankrotstvo naposredno preti, i u kojima policija pokušava da na taj način dođe do sredstava koja joj hronično nedostaju.

Odmah su usledile i kritike da je u pitnaju “zatvor za bogate” koji imaju neki povlašćen tretman, dok se policija Frimonta kaže i tvrdi da je “to i dalje zatvor”, sa istim tretmanom, istim krevetima,ćebadima, hranom kao i u ostalim okružnim zatvorima.

Kako kažu u policiji Frimonta jedino što je u pitanju “manji i mirniji objekat” i što oni koji mogu i hoće da plate ostaju pošteđeni kontakta sa ostalim zatvorenicimaSamo u Kaliforniji već postoji desetak ovakvih objekata, a zatvor u Fulertonu, recimo, platežnijim pitomcima nudi čak i telefon i pristup internetu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala