Najzanimljiviji sajt Balkanaspejs satl atlantis 1
Da budu u unutrašnjost svemirskog broda tj spejs šatla sanjaju mnoga deca kao i piloti koji žele da postanu kandidati za astronaute.Kao što se zna program šatla "Atlantis" završio se u julu ove godine.

Svi ovi silni dugmići sa  ovih nekoliko slika koje vidite bili pritisnuti po poslednji put kada je šatl sletao na Zemlju.Slike koje vidite  su upravo iz poslednjeg space shuttlea "Atlantis" i on će biti krajem sledeće godine 2012. izložen u svemirskom centru "Kenedi" na Floridi.
spejs satl atlantis 2
Tako će "Antlantis  zameniti "Eksplorer" koji je težak 67 tona, i koji se nalazi u centro do  1993. godine.Dok će "Eksplorer" biti prebačen u centar u Hjustonu, gde će biti izložen.

Ako ne znate,u pilotskoj kabini spejs šatla postoji više od 1.000 raznih dugmića!I mnogo prekidača,pokazivača kao monitora koje astronauti moraju da poznajuu detalje,da bi mogli uspešno manevrisati spejs šatlom u svemiru,kao i boraviti.
spejs satl atlantis 3
Na žalost posetioci centra "Kenedi"  neće biti u mogućnosti da ulaze u kabinu "Atlantisa" tako da ostaju ove slike kao i link pri dnu ove priče.

Oni koji žele pogledaju i da se baš osećaju kao da su u kabini spejs šatla predlazemo da pogledaju ovaj link,.360 stepeni pogled u kabinu spejs šatla mislim da će vam se svideti u kakvom će se jedinstvenom astronautskom okruženju naći.
delomično izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala