Najzanimljiviji sajt BalkanaNatpis na arapskom karlov most
Želja jednog 48-godišnjeg stranca da arapskim turistima objasni za kip svetog Franje Asiškog na Karlovom mostu u Pragu koštala je  turistu kako se navodi iz sudske presude papreno i  još nekih zabrana za njega....

 

Strani turista je iz dobrih zelenim flomasterom napisao je na arapskom jeziku o kom svecu se radi, ipak...

Sud je stranog turistu osudio kao običnog crtača grafita na šest meseci zatvora uslovno, deportaciju iz Češke uz zabranu da tri godine kroči u Češku , i uz paprenu kaznu od 588 evra u preračunu da se nadoknadi šteta, pošto je flomasterom napravio natpis na arapaskom dug oko 30-ak cm.

Početkom septembra prolaznici su upozorili policijsku patrolu da neki Arapin nešto šara zelenim flomasterom na kipu svetog Franje Asiškog i policija ga je privela.

"On nije bio vandal. Pre svega natpis na arapskom je doslovan prevod onog što piše na ploči na kipu "Sveti Franja".

Objasnio je da nije mislio ništa loše, već kao uslugu arapskim turistima, da i oni razumeju šta piše na ploči i koga predstavlja kip.


Nije to ni nikakva detinjarija. Izvinio se za to što je uradio i izrazio spremnost da plati sve troškove", rekao je posle hapšenja portparol policije u Pragu Tomaš Hulan.

Prema češkim zakonima, dobre namere ovog nemenovanog stranca su mogle da ga odvedu i na tri godine u zatvor za šaranje po turističkom biseru Praga poznatom u svetu Karlovom mostu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala