Najzanimljiviji sajt Balkana


Zbog sumljivog imena psa banka mu blokirala račun

Amerikanac Brus Frensis iz SAD ostao je začuđen onim što je uradila "Chase Banka".Ova banka je blokirala ček...

Brusu zbog neobičnog detalja a taj detalj je bio "terorističko“ ime njegovog psa.!

Odeljenju za odobrenje transakcija "Čejs Banke" ime mešanca pitbula Deš (eng. Dash) učinilo se neobično sličnim arapskoj skraćenici za Islamsku državu "Daesh", te su Frensisov ček uputili na dodatnu kontrolu ministarstvu finansija.

Brus Frensis inače boluje od retkog oblika multiple skleroze, pa je osim o invalidskim kolicima životno zavisan i od usluga devetet godina starog pitbula

Kada je video da mu ček kasni tj isplata čeka banka je to objasnila bezbednosnom proverom sumnjivog imena njegovog psa pomagača.

Pas se zove Deš, što na engleskom (Dash) znači polet, elan ili interpunkcijsku crticu, ali je Brus najverovatnije dao ime da bi ukazao na živahnu narav ljubimca, čije ime je vlasnik upisao u nalogu za isplatu, kako bi objasnio uplatu za šetača psa.

Ček je potvrđen nakon što se pokazalo da Deš nije na listi stranaca čija je imovina u SAD blokirana i da nema veze s međunarodnim terorizmom.

Fransis je rekao da je zadovoljan što je stvar rešena i izrazio razumevanje za postupak banke iako se šetač psa ljutio što isplata kasni

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1