Najzanimljiviji sajt Balkana

facebook stranica
Rajan Pate iz SAD,je pre mesec dana sletio na aerodrom u Abu Dabiju gde je radio za kompaniju "Global Aerospace Logistics", dobio je odmah poziv da se mora javiti u policijsku stanicu....

Pate nije znao o čemu je reč, ostao šokiran kada je saznao da je, kritikovanjem svog poslodavca na Facebooku dok je boravio u Americi, prekršio sajrber zakon UAE i tako završio u zatvoru.!

Posle deset dana provedenih u zatvoru Rajan je pušten je uz kauciju i čeka ga  sada suđenje koje je zakazano za 17. mart ove godine.Ako Rajan bude proglašen krivim,on bi mogao  dobiti čak 5 godina zatvora, i kaznu od 50 hiljada dolara.

Povodo ovome svemu ovome je to da je on radio u GAL-u od 2012. godine kao mehaničar na helikopteru, i zbog bolova u leđima doktori u SAD-u preporučili su mu mirovanje, ali kompanija je htela još jedno stručno mišljenje i to od doktora iz Arapskih Emirata.

U GAL-u su sumnjali kako se on više neće vratiti na posao te su mu blokirali platu, zbog čega se on preko Facebooka kritikovao i obračunao se sa svojim poslodavce. 


Takođe Pate u svojoj objavi na FB kritikovao i ljude u UAE-u (nazvao ih je 'prljavim Arapima'), ali na Tampa Bay Tribuneu objavili da je on u zatvoru završio samo zbog kritikovanja poslodavca na internetu, dok optužbe za kritikovanje građana UAE i vređanje islama su odbačene.

U obranu Ryana Patea stao je i član Kongresa Dejvid Džoli koji je rekao kako poštuje zakone UAE-a, ali napomenuo da je Rajan sporni status na Facebooku napisao dok je boravio u SAD-u, gde je zaštićen slobodom govora.

"Uznemirujuće je to, da Pateu sada preti sudski postupak zbog nečeg što je u svojoj zemlji napravio potpuno legalno", komentarisao je ovu situaciju je kogresmen Jolly.

Ryan kaže da se kaje za ono što je učinio i izvinuo se svima koje je uvredilo njegovo ponašanje te je za Tamba Bay Tribune rekao kako je samo hteo upozoriti ljude na svog sadašnjeg poslodavca.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1