Najzanimljiviji sajt Balkanafacebook stranica
Rajan Pate iz SAD,je pre mesec dana sletio na aerodrom u Abu Dabiju gde je radio za kompaniju "Global Aerospace Logistics", dobio je odmah poziv da se mora javiti u policijsku stanicu....

Pate nije znao o čemu je reč, ostao šokiran kada je saznao da je, kritikovanjem svog poslodavca na Facebooku dok je boravio u Americi, prekršio sajrber zakon UAE i tako završio u zatvoru.!

Posle deset dana provedenih u zatvoru Rajan je pušten je uz kauciju i čeka ga  sada suđenje koje je zakazano za 17. mart ove godine.Ako Rajan bude proglašen krivim,on bi mogao  dobiti čak 5 godina zatvora, i kaznu od 50 hiljada dolara.

Povodo ovome svemu ovome je to da je on radio u GAL-u od 2012. godine kao mehaničar na helikopteru, i zbog bolova u leđima doktori u SAD-u preporučili su mu mirovanje, ali kompanija je htela još jedno stručno mišljenje i to od doktora iz Arapskih Emirata.

U GAL-u su sumnjali kako se on više neće vratiti na posao te su mu blokirali platu, zbog čega se on preko Facebooka kritikovao i obračunao se sa svojim poslodavce. 

Takođe Pate u svojoj objavi na FB kritikovao i ljude u UAE-u (nazvao ih je 'prljavim Arapima'), ali na Tampa Bay Tribuneu objavili da je on u zatvoru završio samo zbog kritikovanja poslodavca na internetu, dok optužbe za kritikovanje građana UAE i vređanje islama su odbačene.

U obranu Ryana Patea stao je i član Kongresa Dejvid Džoli koji je rekao kako poštuje zakone UAE-a, ali napomenuo da je Rajan sporni status na Facebooku napisao dok je boravio u SAD-u, gde je zaštićen slobodom govora.

"Uznemirujuće je to, da Pateu sada preti sudski postupak zbog nečeg što je u svojoj zemlji napravio potpuno legalno", komentarisao je ovu situaciju je kogresmen Jolly.

Ryan kaže da se kaje za ono što je učinio i izvinuo se svima koje je uvredilo njegovo ponašanje te je za Tamba Bay Tribune rekao kako je samo hteo upozoriti ljude na svog sadašnjeg poslodavca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala