Najzanimljiviji sajt Balkanasem oven
Sem Oven, strastveni kajakaš, za dlaku je izbegao bizarnu smrt!Sem je dobio zaraznu bolest koja se zove Vejlova bolest (Leptospiroza) koja munjevitom brzinom napada organe...

Ova bolest se javlja se usled uriniranja pacova po ljudskoj koži ili, bilo kakvog kontakta kože i urina pacova ( ili neke druge životinje)!

Sem "zakačio" urin pacova nehotice, tokom uživanja u kajakaštvu, ali je i dalje nepoznanica u tom trenutku tačno. Pretpostavka doktora je da je reka kojom je Oven plovio, toliko zaražena da se najverovatnije tada zarazio Vejlovom bolesti.

Vejlova bolest
Oblik bakterijske infekcije koja je još poznata i kao leptospiroza. Prenosi se urinom životinja, najčešće pacova i goveda. Najčešće se prenosi preko sveže vode. Takođe, u telo virus ulazi preko očiju, nosa i posekotina na koži.
Simptomi: visoka temperatura (između 38 i 40 stepeni), glavobolja, groznica, mučnina i povraćanje. U poodmakloj fazi i gubljenje apetita, bol u mišićima i konjuktivitis.Bolest napada bubrege, jetru a onda i sve ostale organe.


Sem Oven je presrećan što je ludačkom srećom ostao živ.Urin je u njegovo telo ušao kroz oči i nos, dok ga je voda zapljuskivala prilikom vožnje kajaka.Samo nekoliko dana nakon vožnje kajaka, Sem je počeo da povraća i da oseća nesnosan bl u leđima. Odmah je otišao kod lekara, gde je saznao koja je njegova dijagnoza i da su ga bukvalno minuti delili od smrti!
Semova ruka
"U bolnici sam bio 17 dana, dok nisam prošao najkritičniji period. Sada je sve ok. Izuzetno sam srećan i zahvalan što sam živ" rekao je Oven za medije.

Tada je ispričao kako je kajak vozio rekom Itčen, koja se nalazi u Sautemptonu, i da mu je to bio prvi put da je ikada vozio kajak.
"Tek sam učio kako se vozi, vesla. U jednom trenutku smo se devojka i ja prevrnuli u upali u vodu. Verovatno je to bio prelomni trenutak a se zarazim" dodao je Oven.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala