Najzanimljiviji sajt Balkana

zmije konzerva
Američka granična policija je uhapsila Rodriga Franka (34) iz Kalifornije, jer je pokušavao da prokrijumčari tri kraljevske kobre.... koje su zatvorene u limenkama čipsa. Franko je preuzimao paket iz Hong Konga a zmije su trebale da se prodaju u SAD

Kraljevske kobre, u ovom slučaju dugačke oko 60 centimetara, izrazito su otrovne, mogu narasti preko pet metara i zaštićene su kao ugrožena vrsta zbog čega se ne smeju uvoziti niti izvoziti.

Osim njih, u paketu poslanom poštom, nalazile su se i tri albino kornjače mekoštitke, a Franko je u Kinu poslao paket sa šest zaštićenih kornjača, ali policija je presrela taj paket i kornjače su spašene.
Granična je policija zaplenila zmije jer predstavljaju opasnost za javnost, no kornjače su već dostavljene u Frankov dom u Monterej Parku.

Pri pretrazi doma agenti su pronašli još nekoliko paketa iz Hong Konga.

Franko je optužen za ilegalan uvoz u SAD, a na ispitivanju je priznao da je prethodno primio 20 kraljevskih kobri, no sve su uginule pri transportu. Pravo je čudo da su ove tri kraljevske kobre - zmije preživele u kanticama za čips.

Ako ga proglase krivim, Franko bi mogao dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora.
Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala