Najzanimljiviji sajt BalkanaBritanka Megi Liu (24) želi da rodi prvog "marsovca"
Britanka Megi Liu bi (24) mogla da se "upiše" u istoriju čovečanstva  na savim neobičan način, 24-godišnja Megi bi želela da bude prva žena koja će se poroditi na Marsu.!...

Liu, studentkinja astrofizike na Univerzitetu u Birmingemu, prijavila se za učešće u famoznom projektu “Mars One”, čiji je cilj kolonizacija crvene planete Mars

Mlada žena će idućeg meseca saznati da li će biti među putnicima na letu bez povratka za Mars. Ukoliko njeno ime bude izabrano, Liu već ima razrađen plan.

Ona želi da zasnuje porodicu na Marsu. Iako svesna da se porođaj na Marsu ne može ni po čemu porediti sa porođajem na Zemlji, Liu je odlučna da istraje u svojoj nameri.

"Biće teško. Niko nije istraživao prorođaj u uslovima slabe gravitacije" objasnila je u intervjuu za list Koventri telegraf i dodala:

"Mislim da će to biti prava stvar jer će prvo dete koje će se roditi na Marsu biti prvi Marsovac!" kazala je ona.

Megi Liu sa nestrpljenjem čeka da počne sa desetogodišnjim programom koji će kandidatima omogućiti da se fizički i psihički pripreme za misiju na Mars.

Prva ekipa volontera trebalo bi da otputuje na crvenu planetu 2024. godine. Liu zna da je to put bez povratka: "Dobićemo kartu u jednom pravcu, jer na Marsu nema lansirnih rampi".

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala