Najzanimljiviji sajt Balkana

Amelija Hil alergicna je na sve

Amelija Hil (41) iz Australije, prisiljena je da živi zatvorena u svojoj kući, u sobi bez toksina i da spava na podu kupatila jer je alergična na gotovo sve u spoljašnjem svetu.!...Dobila je nadimak "žena u balonu" i svakodnevno se bori za opstanak jer se njeno stanje pogoršava.


Ova žena ima alergijske reakcije koje mogu da traju od nekoliko sati do nekoliko nedelja i sve je počelo kada je bila izložena spreju za termite kada je imala petnaest godina.

Zbog svojih alergija ona trpi ogroman fizički bol, osip, umor i često pada u nesvest. Čak i najjednostavnija sredstva za čišćenje mogu da joj izazovu vrtoglavicu, a takođe bi mogli i da je ubiju.

Provela je godine bez dijagnoze, a doktori su nisu mogli da objasne njeno stanje pa su je prozvali hipohonderom, prenosi britanski Daily Mail

Konačno je dobila dijagnozu sa 33 godine, a ona je glasila da je osetljiva na hemikalije, da ima sindrom hroničnog umora, a ima i elektromagnetnu hipersenzitivnost.

Ona je nekada radila kao modni dizajner, a čak je imenovana i za urednicu časopisa kada je imala 21 godinu.

Međutim, kada je napunila 30 godine više nije mogla da se bori sa svojom osetljivošću na spoljni svet pa je svoje snove ostavila po strani. Bila je prinuđena da prihvati da se njeno zdravlje nikada neće popraviti.

Uprkos njenim naporima čitav život joj se sada sveo na jednu sobu, a nažalost došla je do tačke kada više ne može da drži telo u uspravnom položaju jer su joj respiratorni mišići slabi.

Čak i najmanja sitnica uzrokuje njenu fizičku bol i ogroman umor. Život joj prolazi u izolaciji u posebnoj sobi, a pritom jer veoma usamljena jer ne može da prima posetioce.
Amelija Hil spava

Porodica i prijatelji sa njom komuniciraju preko stakla, a promorana je da jede samo sedam namirnica, prenosi Dejli Mejl.

Njeno telo odbacuje sve što zdravi ljudi uzimaju zdravo za gotovo: knjige, časopisi, nameštaj, odeća, kompjutere, televizore, parfeme, pa čak i same ljude.

Amelia Hill kaže da će bez adekvatne medicinske pomoći postati još bolesnija. Zbog svoje bolesti ne može da bude u bolnici, a medicinski računi su svakim danom sve veći.

Njena dobra prijateljica je napravila stranicu gde se može donirati novac kako bi Amelija mogla da plati specijalizovani kućnu negu, lečenje i medicinsku opremu.

"Amelija mi se poverila da je počela da gubi nadu i da oseća najveći strah u životu. Ona ne želi da to bude kraj njene priče. Niko nije siguran zašto se njeno zdravlje tako brzo pogoršalo" kaže njena prijateljica.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1