Najzanimljiviji sajt Balkanasindrom MCAS dzoana

Džoana Votkins (29) poslednjih par godina živi izolovano u svojoj sobi. Razlog ovome je taj da je Džoana alergična na gotovo sve - na prašinu, hranu, svetlo, razne hemikalija, pa čak i na svog muža Skota.!...Njen suprug Skot je za Džoanu čak morao da napravi i "sigurnu zonu", sobu  bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastikom.

Džoana je obilazila lekare dok nije saznala šta joj je, a konačna dijagnoza koja ju je šokirala pre devet godina.

Mlada Džoana boluje od retkog sindroma MCAS zbog kojeg je alergična skoro na sve. Pa čak koliko god zvučalo bizarno i na ljude.

"Ne smem da joj se približim. Čim je zagrlim, ona vrišti od bolova" kaže  njen suprug Skot, koji živi u prizemlju njihove kuće, potpuno izolovan od supruge. Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu. Iz sobe samo izlazi kad treba da ide kod lekara.

"Čim se otvore vrata, mogu da ga osetim. Telo mi poludi, grlo mi se stegne. Neizdrživo!

Džoana dane provodi čitajući, telefonirajući i šaljući mejlove...Sme da jede samo 15 odabranih namirnica kao na primer jagnjetinu, određenu vrstu govedine, šargarepu i sveže krastavce. A sve jela joj priprema suprug Skot
sindrom MCAS dzoana


Uprkos svemu, Skot je i dalje optimista kada je njihova, zajednička, budućnost u pitanju!

Watsoni već imaju prikupljeno više od 100.000 dolara na svojoj GoFundMe stranici kako bi uspeli adaptirati deo kuće odnosno stvoriti "sigurnu zonu" za Džoanu

Skot ovu adaptaciju nove kuće radi uz pomoć prijatelja, porodie i donacija, tako da će jednog dana on živeti u kući donjem delu a njeogva žena Džoana u donjem delu kuće, da joj bude udobnije. Par se nada da će u narednih mjesec dana završiti svoj novi dom to jest, na vreme za Božić.

"Ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana se pomirim sa situacijom. Imamo podršku drugih i to mi je najvažnije" rekao je Skot.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala