Najzanimljiviji sajt Balkana


alergična je na vodu
Izgleda  gotovo neverovatno ali je istina, Rejčel Prins (26) iz grada Ripley,iz Velike Britanije je alergična na običnu vodu.! Ona u pravom smislu reči ne sme da izađe vani na primer ako se sprema kiša ili već pada.....


Rejčelovo stanje je toliko ozbiljno da samo jedna kap ovde mogu kod nje izazvati crveni osip na njenoj koži.Rejčel je alergiju prvi put pimetila sa 12 godina, a kako je postala starija, osip se pogoršavao.


Kako Rejčel kaže zbog njenog veoma retkog stanja bolesti koja se zove Aquagenic Urticaria mnogi doktori kod kojih je pre bila ( da joj se utvrdi dijagnoza) su odbili da veruju da je ona alergičana na vodu!

Ova retka bolest se ogleda u tome da kada osoba koja pati od Aquagenic Urticaria dođe u kontakt s vodom na primer krv, znoj i suze -osoba s Aquagenic urtikarija razvija bolne osipe koji svrbe i a svrabež se potom širi koji može potrajati do 10 minuta ili čak do sat i po vremena!

Rejčel čak ne može ni da traži utehu u zagrljaju svog verenika Lija Vorvika, jer će pljuvačka u njegovom poljupcu uzrokovati burnu reakciju.Alergija takođe znači da ne može da ima na duge kupke ili čak da pije čašu hladnu vode, jer će joj grlo oteći ako uzma gutljaj. Ova bolest je toliko retka, u svetu postoji svega oko 35 ljudi u svetu koji pate od Aquagenic Urticaria

"Teško mi je da ne pijem ništa previše hladno. Iz nekog razloga sok i čaj se lakše piju, ali ne znam zašto, pošto i oni imaju dosta vode. Alergična sam čak i na znoj i suze, uključujući i moju krv kada bude u kontaktu sa mojom kožom", priča Rejčel.

Neki doktori kao i naučni medicinski radnici veruju da je ova alergija rezultat ekstremne osjetljivosti kože na aditive poput hlora koji se nalazi u vodu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1