Najzanimljiviji sajt Balkana

Katarinazivi sa metkom u glavi

Katarinu Aždajić (23) mlađi brat slučajno pogodio je vazdušnom puškom dok su se igrali pre osam godina. Lekari tada nisu smeli da izvade metak jer bi po Katarinu to bilo preopasno i ona sada živi s metkom u glavi!...

"Prvo i zadnje što sam videla je da sam na nišanu puške.Bila sam u kupatilu brat se igrao vani vazdušnom puškom. Pogledala sam kroz prozor, hteo me je preplašiti i pušku je okrenuo prema meni. No trznuo se i puška je opalila!" kazala je Katarina koja živi Hrvatskoj u gradu Korenici.

"Tada mi je glava trznula unazad, a kada sam je spustila, krv mi je tekla iz nosa i usta. Bila sam besna, a bol u tom trenutku nisam ni osetila" priča Katarina.

Metak je Katarinu pogodio u lice iznad usana, prošao mekim tkivom ispod obraza i zaustavio se u mozgu. Zbog osetljivosti područja u kojem je zastao i opasnosti od mogućih komplikacija tokom njegovog vađenja lekari su odlučili da je najbolje da ga ostave i da ga neće vaditi.Kristininog slučaja seća se i neurohirurg dr Miroslav Gjurašin iz Klinike za dečje bolesti. On kaže kako je sreća u nesreći bila ta što metak nije oštetio ni jedan centar za vitalne funkcije organizma.

s metkom u glavi

"Zaustavio se vrlo blizu centara za pokretanje ruku i nogu. Da je malo drugačije stao, Kristina je mogla ostati nepokretna. Takođe, sreća je što nije zahvatio ni jednu veliku žilu u mozgu jer u tom slučaju Katarina ne bi ni preživela" kazao je dr Gjurašin i dodao kako je tim iz njegove bolnice kontaktirao neurohirurge iz drugih bolnica i doneli su jednoglasnu odluku da metak ostane tamo gde jeste.

Njegovo vađenje je, kaže doktor, moglo napraviti veliku štetu i dovesti do neuroloških poteškoća.
"Strano telo stvori oko sebe debelu opnu i tako ne smeta. Organizam ga, zapravo, na taj način izoluje" tumači doktor Gjurašin.

Posledice danas gotovo da i ne oseća te joj ne smeta to što joj je metak u glavi. Osim oštećenih sinusa i retkih glavobolja prilikom jakih promena vremena, drugih komplikacija zapravo i nema.

"Ja sam čak i zaboravila da mi je metak u glavi. Srećna sam što sam živa i što je sve u redu, a bratu ne zameram ni najmanje. Bio je dete, pušku nakon toga više nije ni taknuo, a nakon toga smo još i bliži. Međutim, poručila bih svoj deci da se ne igraju puškama jer one nisu igračka " rekla je Katarina  devojka koja živi s metkom u glavi već punih 8 godina.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1