Najzanimljiviji sajt Balkana"Zumanjaro" rolerkoster
Rolerkoster "Zumanjaro" ima visinu  kao dva Kipa slobode, dok hrabri posetioci koji sednu u njega propadaju sa visine od 41 sprata zgrade i to pri brzini od 145 kilometara na čas.
"Zumanjaro" (Zumandžaru) rolekoster sa najvećim padom na svetu ....

nalazi se u zabavnom parku "Six Flags" u Nju Džersiju

 "Zumandžaro" rollercoaster je  viši od londonskog Big Bena i duplo veći od čuvenog američkog Kipa slobode.Atrakcija rolekostera sa ima najviši i najbrži slobodni pad na svetu, jer se od vrha do dna stiže se za manje od 10  sekundi.!

Rolerkoster "Zumanjaro"  se sastoji od tri tornja, a u svaki sa gondolama staje osmoro ljudi, koje do vrha putuju za samo 30 sekundi. Nakon toga dolazi do dramatične pauze da bi posetioci mogli da uživaju u pogledu na nebodere u Filadelfiji, grada udaljenog oko 85 kilometara od zabavnog parka.
Rolerkoster "Zumanjaro"Rolerkoster "Zumanjaro"
"Zumandžaro rolerkoster" je povezan sa legendarnim rolerkosterom “Kingda Ka”, koji je najviši na svetu i najbrži u Severnoj Americi. Voz rolerkostera tutnji iznad glava turista na "Zumanjaro" brzinom od oko 60 kilometara na čas dok oni očekuju slobodni pad.

Za izgradnju ovog rolerkostera upotrebljeno je oko 1,7 kilometara kablova i čak 26.502 šrafova, a težina mu je kao 32 afrička slona u punoj snazi.A kako to izgleda pogledjate u videu ....

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala