Najzanimljiviji sajt Balkana


pojas nevinosti

Jedna nemenovana sredovječna žena iz grada Padua u Italiji bila je prinuđena da pozove vatrogasce jer je izgubila ključeve od pojasa nevinosti koji je imala na sebi.!....Vatrogasci su prvo pomislili da je zarobljena u kući, i da žena ne može izaći, a shvatili su o čemu je reč tek kada su došli do nje, a ona im pokazala svoj pojas nevinosti.!

"Izgubila sam ključeve i ne mogu ga otvoriti", izjavila je nesretna žena.

Vatrogasci su je pitali da li je prisiljena da nosi pojas nevinosti, te da li je žrtva nasilja u porodici. Žena, čiji identitet nije otkriven niti sme biti prema italijanskom zakonu, kazala je da ga nosi kako bi sebe sprečila da stupa u seksualne veze ili da bude evenutalno silovana.?!

Kako su preneli ovu zanimljivu i neobičnu vest italijanski mediji, reč o ženi u 60-im godinama koja se ustvari nije mogla setiti kombinacije na katancu koji se nalazio na pojasu nevinosti ručne izrade.

Da vas podsetimo da je pojas nevinosti bio je popularan u periodu renesanse i historijski je korišten kako bi se sprečila žena koja ga nosi da ima seks i da je sačuva od silovanja.

Veruje se da je prvi put korišten tokom krstaških ratova kada su vitezovi odlazili u borbu i tražili od svojih supruga da ih nose kako ne bi spavale sa drugim muškarcima.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1