Najzanimljiviji sajt Balkana

star wars zanimljiivosti

Već uveliko svet trese filmska groznica povodom novog filma " Star Wars: The Force Awakens".Ova filmska saga "živi" već punih 30 ak godinau svetu filmnske industrije i holivuda....

Pretpostavljamo da mnogi od vas još nisu uspeli da pogledaju najnoviji nastavak sage ilise možda spremaju da to učine.

Mi ćemo vas podsetiti nekih zanimljivih činjenica koje su postale deo slavne istorije fimske franšize Star Wars.....

1. Rečenica Luka Skajvokera: “Ne vidim ništa u ovom šlemu” nastala je slučajno, ne postoji u scenariju. Mark Hamil je ovo rekao Harisonu Fordu kada je mislio da je scena završena i da su se kamere ugasile, ali je Lukas odlučio da ona ostane u filmu.

2. Svetlosni mač otkriven je sasvim slučajno. Ben Bart, stručnjak za zvučne efekte, nije uspeo da nađe pravi zvuk dok slučajno nije prošao pored utišanog televizora, držeći mikrofon u ruci.

3. Uniforme vojske Imperije zasnovane su na nacističkim uniformama, kako bi dobile za “zločinačkom” imidžu.

4. Han Solo prvo je trebalo da bude zeleni, vodeni vanzemaljac. Onda je trebalo da bude gusarski tip, lik sa velikom bradom. Na kraju, sve ideje su odbačene i dobili smo sadašnjeg Hana Soloa, koga svi poznajemo i volimo.

5. Red “Sita” prvobitno je nazvan redom “Prokletih”, ali je istoimeni britanski bend, koji postoji od 1977. godine naterao Lukasa da ovaj odred preimenuje u “Sit” u postprodukciji. Kruže glasine, da i do današnjeg dana Džordž Lukas mrzi pank-rok.

6. Tokom scene kompresovanja smeća, Mark Hamil je toliko dugo držao dah da mu je pukao krvni sud na jednom delu lica. Zbog toga ga je kamera dugo vremena snimala samo sa druge strane.

7. Glas Jode radio je Frank Oz, čovek koji pozajmljuje glas gospođici Pigi u Mapetovcima.

8. Darta Vejdera su igrala tri glumca. Džejms Erl Džouns (glas), Sebastijan Šo (lice) i Dejvid Prous (telo).

9. Harison Ford tražio je da Han Solo pogine na kraju trećeg filma originalne trilogije, tokom smrzavanja ugljenikom, ali je njegov zahtev Džordž Lukas odbio.

10. Sav dijalog kada Han Solo priča sa nekim preko konzole je neuvežban. Harison Ford nije namerno želeo da nauči tekst kako bi dijalog izgledao što spontanije.

star wars film zanimljive činjenice


11. Iako su epizode IV i V bile veliki hit, studio je odbio da potpiše za snimanje nastavka, “Return of the Jedi”, sve dok Lukas nije napravio plan vezan za izradu lutkica prema likovima iz filma. On je trebalo da osmisli simpatične karaktere koji bi mogli da se pretvore u lutkice koje bi se prodavale. Tako su nastali Evoksi.

12. Imperatora Palpatina originalno je trebalo da igra starija ženska osoba, sa umetnutim očima šimpanze, preko njenog lika, kako bi izgledala što jezivije.

13. Prvog dana snimanja filma “A New Hope” kostim robota C3PO raspadao se svakih nekoliko minuta.

14. Denis Loson, koji igra Vedž Antilesa, u stvarnom životu ujak je Juana MekGregora, koji je igrao Obija Van Kenobija u trilogiji prednastavaka.

15. Pre nego što je postao neka vrsta komičnog lika, Džar Džar Binks je osmišljen kao plaćenik koji na kraju izdaje Kvi-Gon Džina.

16. Joda ima ime! Nikada nije objavljeno u filmovima, jer je Lukas odlučio da ga ostavi samo sa prezimenom, kako bi pojačao misteriju u vezi sa njim. Njegovo puno ime je Minč Joda.

17. Za rukovanjem Džabe Hata bilo je potrebno deset lutkara, koji su angažovali obe svoje ruke za snimanje scena.

18. Tokom scene sa asteroidima za vreme snimanja filma “The Empire Strikes Back”, jedan od asteroida je, u stvari, krompir.

19. Scena u kojoj Luk i Lea vise preko otvora u Zvezdi Smrti snimljena je “iz prve”.

20. Džordž Lukas se pojavio u “Star Wars: Revenge of the Sith”, kao baron Papanoida.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala