Najzanimljiviji sajt BalkanaZlatne poluge koje je pronašao čistač na aerodromu
Jedan južnokorejski čistač koji radi na međunarodnom aerodromu "Inčon" pronašao je 7 kilograma zlata. Zlato je pronašao u jednoj kanti za đubre... Ali  ovaj aerodromski čistač bi na kraju  mogao da ne dobije ništa od tih zlatnih poluga koje je našao u kanti...

Čistač je pronašao sedam poluga zlata, vrednih 330.000 dolara, dok je praznio kantu za đubre. Poluge, od kojih je svaka teška jedan kilogram, bile su umotane u novine, a policija sumnja da ih je neko bacio u strahu da ne bude uhvaćen.

Trenutno nema dokaza da je zlato povezano sa kriminalnom aktivnošću. Isprva se mislilo da će pošteni pronalazač dobiti deo vrednosti onoga što je otkrio.Međutim, iz uprave aerodroma kažu da čistač neće moći da dobije nagradu jer je „zlato pronašao tokom smene, a u opisu njegovog posla je i pronalaženje izgubljenih stvari“.

Južna Koreja ima specifičan zakon kojim se regulišu sve pojedinosti u vezi sa pronađenim stvarima čije vlasništvo nije poznato.

Naime, prema zakonu, ukoliko se vlasnik ne pojavi da položi pravo na pronađena dobra u roku od šest meseci, pronalazač preuzima vlasništvo. Ipak, ovo se ne odnosi na zaposlene kada pronađu stvari na posedu preduzeća u kom rade.

Ironično, da pronalazač nije zaposlen na aerodromu mogao bi da dobije između pet i 20 odsto vrednosti pronađenog zlata, a maksimalna svota koja se može dobiti u tom slučaju je 65.000 dolarA

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala