Najzanimljiviji sajt Balkana
Jedan amerikanac iz američke države Pensilvanije koji se predstavio samo kao Dave je zbog grižnje savesti platio novčanu kaznu ... za saobraćajni prekršaj koji je napravio gotovo pre 44 godine.

Policija u gradu Minersvillu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji primila je pre par dana kovertu sa celih pet dolara i porukom.

Šef policije Michael Combs za lokalnu tv stanicu WNET-TV je izjavio kako je iz poruke jasno da je savesni Amerikanac odlučio da plati kaznu koja mu je za pogrešno parkiranje koja mu je izrečena davne 1974. godine.

"Ovu kaznu nosim duže od 40 godina. I ranije sam nameravao da je platim. Izvinjavam se što vam nisam otkrio svoj identitet. Poštovanje, Dave", piše u poruci koju je pročitao Combs.


Novčana kazna je izrečena u vrednosti dva dolara, a kažnjeni Amerikanac je samostalno uračunao kamatu i policiji na adresu poslao pet dolara.

Combs je novinarima objsnio da u vreme izricanja prekršajne kazne za Dave-a i ostale SAD građane nije bilo uvezanog sistema registrovanih vozila i da je vozač s registarskim tablicama iz savezne države Ohajo mogao izbeći plaćanje kazne ako je vozilo na primer registrovao u drugoj saveznoj američkoj državi.

On je takođe dodao da je kazna od dva dolara, koja je izrečena pre 44 godine Dejvu u protivednosti današnjih 20 dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala