Najzanimljiviji sajt Balkana


mobilni telefon iz 13 veka?

Priznajemo i nama ovo liči na mobilni telefon i to na onaj Nokia model. Ako je sve ovo istina a ne neka internet podvala ovo je veoma čudna vrsta uređaja nekog prastarog "mobilnog telefona" koji je navodno pronađen u Austriji ....


Pretpostavlja da je ovaj čudan "aparat" star 800 godina.Video snimak "prastarog mobilnog telegfona" na You Tube se pojavio pre par meseci a čudnu vest prenose danas  pojedini svetski web portali

Kako rekosmo na ovom vidu koji je španskom jeziku je prikazana fotografija uređaja koji je pronađen tokom iskopavanja u Austriji, a ono što je svima očigledno i što bode oči je ta da ovaj predmet izgleda poput modernog mobilnog Nokia starog telefonaIstraživači su pronašli ovaj neobičan objekat, za koji se tvrdi da datira iz 13. veka i izgleda kao mobilni telefon, posebno poput onih na početku "ere mobilnih telefona"

Ovo navodno otkriće je dodatno intrigirajuće i zbog toga što ovaj crni aparat na sebi ima tastaturu sa arapskim slovima.

U video snimku se tvrdi kako antropolizi i arheolozi ne mogu da objasne svrhu pronalaska, a zato su se probudili brojni teoretičari i stručnjaci za "vanzemaljske teme" koji su ubeđeni da je reč o uređaju za bežičnu komunukaciju koji su odavno prevaziđeni.

Ipak, vest o ovom arheološkom pronalasku se ne može pronaći na priznatijim naučnim sajtovima, čime je kredibilitet ovog "otkrića" dosta poljuljano. Na kraju verovatno će vreme pokazati da li je ovo istina ili velika internet podvala zarad velikog broja pregleda na You tube.

Na kraju sami pogledajte i prosudite o čemu je reč dobra internet podvala ili istina:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1