Najzanimljiviji sajt Balkana

Džulija Hokins iz Sjedinjenih Država ima 103 godine, uprkos svojim godinama ona i dalje aktivno trči i osvaja zlatne medalje. Zbog svoje brzine i spretnosti u trčanju dobila je nadimak "Uragan" (engl.Hurricane)...

Julia Hawkins je ove godine 2019. osvojila je zlato u trkama na 50 i 100 metara juna meseca na Nacionalnim seniorskim igrama u Albukerkiju i postavila svoj rekord za najstariju ženu koja se takmičila u SAD i pobedila!


Inače Džulja je nosilac tri svetska rekorda uključujući 39,62 sekunde rekord dužine 100 metara u dobi od 101 godine!


Na takmičenju u Nju Meksiku trku na 100 metara završila je za 46 sekundi (nije uspela da obori sopstveni svetski rekord), a na trci na 50 metara ostvarila je vreme od 21.06 sekundi.

Najveća želja ove vitalne bake od 103.godine jeste da inspiriše starije ljude da se ne prestaju kretati i da se nastave baviti svojim hobijima.

Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

"Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno teraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan", rekla je optimistična Džulija.

Dodala je kako ona nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe.

Tkačica od 103.gdoine Julia Hawkins, ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke. Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspešna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla kako nikada nije prošao dan u kojem nije išla voziti bicikl ili trčati te kako oduvek uživa u sportu.
Kad ne trči ova vremešna vitalna starica provodi dan u svojoj bašti, gde se brine o svom cveću.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1