Najzanimljiviji sajt BalkanaNajduza brada na svetu
Banjalučanin Milutin Vulić, iz Stratinske, kod Banjaluke, (za sada nezvanično) ima najdužu bradu na svetu !Milutin je dozvolio TV ekipi RTRS-a dozvolio da vide i otprilike izmere bradu za upis u Ginisiovu Knjigu  rekorda...


Milutin bradu pušta tačno 25 godina i brižljivo čuva oko struka.Retki su imali priliku da vide njegovu celu bradu. Prestao je da se brije 1988.godine na Vidovdan iz poštovanja prema Srbima stradalim u Boju na Kosovu i Prvom svetskom ratu.

"Poželeo sam da na svoj način dam doprinos danima kada se najviše lila krv i suze.Nije mi bio cilj da skrivam bradu, ali ni da nekoga iritiramnjome. Cilj mi je kao, što sam rekao, da iskažem svoje poštovanje prema srpskom narodu", kaže Milutin.

Bradu, posvećenu precima i obojenu protokom godina od tamne do sijede nijanse, redovno pere."To je sastavni deo higijene, a ponekad bradu iskoristim na neobičin način, da operem leđa", kaže Milutin.

Milutin još dodaje da ga nikada niko nije vukao za bradu.Kad komisija za Ginisove rekorde čuje za Milutina, sigurno će doći u Omarsku.Inače dposećanja radi, Sarvan Sin iz Kanade  je rekorder sa bradom dugom 2,495 metara,sve do Milutinovog tj.merenja ekipe RTRS-a

Kako je Milutin rekao TV ekipi ovako upketana brada ima oko 2.5 metra a kad bi je raspleo vjerovatno bi bila i dugačka i 4.5 metra!

"Bradu moram namotati 2 kruga oko struka da mi ne bi smetala".dodao je Miluntin.

Milutin se do sada nije pojavljivao u medijima, RTRS je do njega došao zahvaljujući posredniku. Njegoslav Tadić i Milutin upoznali su se na putovanju 1992. godine. Milutin je tada imao malu bradu. Pri ponovnom susretu pre nekoliko mjeseci, promjena je bila drastična.

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala