Najzanimljiviji sajt Balkana

April Griffiths, 29 iz grada Naninton u Velikoj Britanji ceo život jede samo dve namirnice jer ima fobiju od hrane! U pitanju su sendviči sa sirom, i veoma malo čipsa To je njen doručak, ručak i večera...

još od ranog detinjstva, odnosno gotovo 30 godina a kaže da ima fobiju od sve ostale hrane.


Inače fobija od hrane, se naziva "cibofobija". To je "iracionalni, preterani strah od određene hrane.“ Različito je od poremećaja ishrane, oni koji pate od anoreksije plaše efekata hrane na sliku tela, dok se oni sa cibofobijom zapravo boje same hrane.


"Strah od gušenja i doživljavanja drugačije teksture hrane me plaši,i uverena sam da bih se od bilo čega drugog ugušila. Mada sam pokušavala da pojedem porcije graška veličine riže, testenine ili povrća, nikad nisam uspela da ga progutam a da ne povratim"-kaže Ejpril piše britanski Mirror

To joj, kaže, dodatno otežava društveni život jer svi u njenom okruženju moraju da znaju da ona jede samo sendvič sa sirom.

Muž je probao u početku da me nagovara da probam nešto novo, ali to je prosto nemoguće. Mislim da ću ceo život provesti na sendviču sa sirom. I meni samoj su dosadili, ali ne mogu protiv fobije", kaže Ejpril.

Međutim, i sendvič mora da ispuni određene standarde, a to je da pre svega sir mora da bude vruć. Uz njega ide čips, ali isključivo sa ukusom sira i luka, a dnevno popije i tri velika pakovanja soka od pomorandže kako bi dobila makar malo vitamina.

Ejpril kaže i da je probala mnogo toga kako bi izlečila svoju fobiju, ali ništa joj nije uspelo. Najviše se plaši toga da će deci preneti loše navike, jer oni već sad traže da jedu isto što i mama.

Zato muž i deca jedu u kuhinji a Ejpril jede sama u sobi, u nadi da će tako sprečiti da i deca razviju poremećaj u ishrani.

Strah od hrane - "cibofobija" je komplikovana fobija koja može imati razarajući efekat na život takvih osoba koej imaju ovaj strah . Međutim, uz pravilan (psiihološki) tretman, nema razloga da ne nauči da pobedi takva fobija tj. strah od hrane.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1