Najzanimljiviji sajt Balkana

wc toalet nuždaJedna nemenovana 61-godišnja žena iz iz Pitsburga, SAD, umesto urina mokri alkohol! Ovo je inače prvi dokumentovani medicinski slučaj osobe koja zbog...

fermentacije gljivica u mehuru prirodno luči alkohol prilikom mokrenja.

Medicinsko stanje, kod voe pacijentice za koje lekari predlažu da se nazove "sindrom fermentacije mokraćnog mehura", slično je drugom izuzetno retkom stanju - sindromu autopivare, pri kom je dovoljno da osoba unese ugljikohidrate i da se unutar njenog probavnog sistava stvori pravi alkohol.61-godišnja žena boravila je u bolnici Univerziteta u Pitsburgu i bila na listi čekanja za transplantaciju jetre. Lekari su sumnjali da ima problema pijenjem alkohola jer je na gotovo svim testovima mokraće stalno bila pozitivna na alkohol, piše Science Alert.


Ipka doktori su primetili da su nalazi pretraga mokraće neuobičajeni i da je 61-godišnja pacijentica izgledala trezno iako joj je u mokraći pronađenvisok nivo etanola to jest, akohola.

Takođe su analizom lekari u bolnici dodatno utvrdili da u mokraći pacijentkinje postoje velike količine glukoze i gljivica.

Tako su nastavli i proveli su dalja testiranja i ustanovili da se u njenom mehuru zbog fermentacije šećera stvara velika količina etanola. Šećer su fermentirale gljivice Candida glabrata koje se i inače nalaze u ljudskom organizmu, ali ne u takvom obimu.

Doktori su joj pokušali ukloniti gljivice iz mehura, ali nisu uspeli, verovatno zbog toga što boluje i od dijabetesa.

Izveštaj o prvom slučaju stvaranja alkohola u mehuru je objavljen pod nazivom Urinary Auto-brewery Syndrome: A Case Report objavljeno je u časopisu Annals of Internal Medicine.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1