Najzanimljiviji sajt Balkananajstarija osoba na svetu?
...ako je ovo gore iz naslova tačno tj.se potvrdi tačnost podataka iz lične karte,on bi bio nastarija osoba na svetu! Brazilac Hose Aguinelo dos Santos je rođen je 7. jula 1888.godine u Brazilu!?....


Hose je celog života bio samac, nikad se nije ženio niti imao decu.Vitalni starac i dalje hoda bez štapa, jede četiri obroka dnevno i nema zdravstvenih problema a puši kutiju cigareta na dan u poslednjih 50 godina.

Hose, poznat među prijateljima jednostavno kao Ze, imao je 26 godina kada je počeo Prvi svetski rat, a već je bio penzioner kada je kraljica Elizabeta II stupila na britanski presto. Kad se brazilska legenda fudbala Pele rodio, on je imao 52, a 62 kada je Brazil pretposlednji put bio domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu.

Hose je bio među stotinama porodica koje su nastavile da žive u robovskim barakama, čak i kad su osvojile slobodu. Kasnije je otišao do Sao Paola i tamo veći deo života proveo radeći na plantaži kafe u gradu Bauru.

Sada je stanovnik staračkog doma u istom gradu i redovno uveseljava svoje cimere pesmom i šalama. Mrzi kupanje, a nikad ne propušta dnevnu dozu pirinča i pasulja. Marijana Silva, psiholog Vila Vicentina doma, kaže da Hose nema zdravstvenih problema.

"On nema visok holesterol, dijabetes, niti visok pritisak. Jedini lek koji uzima je onaj koji mu daje apetit. Kad je raspoložen, peva, ali niko od nas ne zna te pesme. One su iz vremena kog se niko drugi ne seća. Ne voli da se kupa svaki dan i nekad je nemoguće oterati ga pod tuš", kaže ona.

Hose, koji je u starački dom došao 2001. primio je izvod iz matične knjige rođenih, nakon što je ceo život proveo bez ijednog dokumenta. Tim stručnjaka došao je u posetu dan posle njegovog rođendana i intervjuisao ga o najranijim sećanjima.

Uprava staračkog doma sada želi i da naučno testira njegovu starost. Ipak, takav test košta oko 15.000 evra. Predsednik doma, Hose Roberto Pires, kaže da će naći način da to učini bez troškova.

"Ovo je veoma važno. Verujemo da je najstarija osoba na svetu ovde s nama i test je jedini način da to potvrdimo", rekao je on.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala