Najzanimljiviji sajt Balkana

Maria alergična na gravitaciju
Jednoj tinejdžerki iz Velike Britanije u potpunosti se život preokrenuo kada je iznenada postala "alergična na gravitaciju".!....

Tinejdžerka Marija Šepard (17), iz Hinghama, u Norfolku nakon razvijanja bolesti "alergije na gravitaciju" , sada mora da provede većinu svog vremena ležeći  u svom krevetu, jer u suprotnom gubi svest.

Maria Shepherd sada većinu  svog dana provodi zureći u plafon jer joj je konstatovan sindrom posturalne tahikardije (PoTS) ili prostije rečeno ova mlada dama je alergična na gravitaciju .

U njenom slučaju to znači da mora  većinu dana i vremena da provede ležeći u krevetu .

"Ova bolest znači i da trpim hronične bolove, kao i vrtoglavice, zamor i gubitak pamćenja", izjavila je Marija brtianskim medijima

"Teško mi je da idem u školu puno vreme, tako da samo idem kad mogu," dodala je ona

Marija kaže da joj se ponekad čini da živi horizontalno, to jeste, zureći u tavanicu svog doma. Marija takođe mora da koristi invalidska kolica kada napušta svoju kuću jer fizički nema snagu da nosi samu sebe.

Njeni roditelji morali su u potpunosti da reorganizuju svoje živote kako bi bili sigurni da Marija nikada neće ostala sama.

U početku su simptomi zbunili doktore i morala je da često odlazi u bolnicu pre nego što je ova veoam retka bolest na kraju dijagnostifikovana.

Sve je počelo aprila prošle godine, tako što je Marija često padala u nesvest i to po nekoliko puta dnevno. Kako ona kaže znala se "srušiti" na dva do tri dana, a onda bi se sasvim normalano vraćala nazad u školu i svom normalnom načinu života..

Marija sada mora da uzima brojne lekove za regulisanje krvnog pritiska, kao iza usporavanje brzine rada njenog srca i smanjenje krvnih sudova kako bi povratila krv u svoje srce.

"Pokušavam da ostanem pozitivna i nadam se da će se na kraju lečenje isplatiti da će mi biti bolje. Prvih nekoliko meseci ove godine bila sam stalno u krevetu, bila sam kao zombi. Stalno sam spavala, nisam mogla da hodam. Moji prijatelji uče da voze, odlaze na žurke, a ja sam samo pokušavam da obavljam jednostavne stvari kao što je hodanje," dodala je na kraju intervjua tinejdžerka Marija
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala