Najzanimljiviji sajt BalkanaMaria alergična na gravitaciju
Jednoj tinejdžerki iz Velike Britanije u potpunosti se život preokrenuo kada je iznenada postala "alergična na gravitaciju".!....

Tinejdžerka Marija Šepard (17), iz Hinghama, u Norfolku nakon razvijanja bolesti "alergije na gravitaciju" , sada mora da provede većinu svog vremena ležeći  u svom krevetu, jer u suprotnom gubi svest.

Maria Shepherd sada većinu  svog dana provodi zureći u plafon jer joj je konstatovan sindrom posturalne tahikardije (PoTS) ili prostije rečeno ova mlada dama je alergična na gravitaciju .

U njenom slučaju to znači da mora  većinu dana i vremena da provede ležeći u krevetu .

"Ova bolest znači i da trpim hronične bolove, kao i vrtoglavice, zamor i gubitak pamćenja", izjavila je Marija brtianskim medijima

"Teško mi je da idem u školu puno vreme, tako da samo idem kad mogu," dodala je ona

Marija kaže da joj se ponekad čini da živi horizontalno, to jeste, zureći u tavanicu svog doma. Marija takođe mora da koristi invalidska kolica kada napušta svoju kuću jer fizički nema snagu da nosi samu sebe.

Njeni roditelji morali su u potpunosti da reorganizuju svoje živote kako bi bili sigurni da Marija nikada neće ostala sama.

U početku su simptomi zbunili doktore i morala je da često odlazi u bolnicu pre nego što je ova veoam retka bolest na kraju dijagnostifikovana.

Sve je počelo aprila prošle godine, tako što je Marija često padala u nesvest i to po nekoliko puta dnevno. Kako ona kaže znala se "srušiti" na dva do tri dana, a onda bi se sasvim normalano vraćala nazad u školu i svom normalnom načinu života..

Marija sada mora da uzima brojne lekove za regulisanje krvnog pritiska, kao iza usporavanje brzine rada njenog srca i smanjenje krvnih sudova kako bi povratila krv u svoje srce.

"Pokušavam da ostanem pozitivna i nadam se da će se na kraju lečenje isplatiti da će mi biti bolje. Prvih nekoliko meseci ove godine bila sam stalno u krevetu, bila sam kao zombi. Stalno sam spavala, nisam mogla da hodam. Moji prijatelji uče da voze, odlaze na žurke, a ja sam samo pokušavam da obavljam jednostavne stvari kao što je hodanje," dodala je na kraju intervjua tinejdžerka Marija

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala