Najzanimljiviji sajt Balkana

Bugatti La Voiture Noire najskuplji auto na svetu  foto:printscreen twitter/Car and Driver Automobil izložen na ženevskom sajmu automobila "Bugatti La Voiture Noire" postao je najskuplji novi auto svih vremena ali automobil koji je već našao svog kupca,..

pošto je unapred prodat za 16,7 miliona evra!


Kada se bude normalno prodavao Bugatti La Voiture Noire prodajna cena će mu biti oko 11 miliona evra ili oko 12 ,45 miliona američkih dolara!

Bugatti La Voiture Noire ("crni auto") okakrakterisan je kao "ultimativni GT automobil", a baziran je na standardnoj verziji Bugattija Chiron, piše B92.

U skladu da svojim nazivom ofarban je u crno, a ručno rađena karoserija napravljena je od ugljeničnih vlakana. U Bugattiju kažu da su prilikom dizajniranja najviše pažnje posvetili aerodinamici vozila, kako bi auto imao što fluidniju liniju.

S obzirom da je zasnovan na Chironu, ispod haube nema iznenađenja.

Za pogon je upotrebljen motor 8.0 W16 Quad turbo, koji isporučuje 1.500 konjskih snaga(1.103 kW) i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta (ove specifikacije su iste kao kod Bugattija Chiron i Divo).

Za više fotografija ovog najskupljeg auta na svetu  pogledajte ovdeZbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1