Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: sudijski čekić-sud
Svakako je dobro i poželjno kada putujete na odmor u neku stranu državu (zemlju), dobro proučite zakone te zemlje (države) jer se možete iznenaditi (bizarnim) čudnim zakonima.... i završiti u zatvoru radi kršenja zakona te zemlje u kojoj boravite...

Jer u nekim državama je moguće završiti u zatvoru radi banalnih razloga, mi vam nastavku prenosimo par takvih nekoliko najčudnijih zakona u svetu tj državama:


Na Tajlandu se smatra nelegalnim sakupljanje školjki, hranjenje riba i nošenje karti ?! Ruske turistkinje koje su kupile školjke u lokalnoj prodavnici su uskoro zatvorene i osuđene na godinu dana zatvora, te su umesto kazne sudu platile 2.000 dolara i vratile se u Rusiju oslobođene optužbi.

Osim što je turistima zabranjeno skupljati i kupovati školjke, takođe ne smeju hraniti ribice jer bi za to mogli dobiti godinu dana zatvora. Takođe jedna ruska turistkinja je uhapšena( pre par godina) jer je pokušavala nahraniti ribicu i uslikati je u isto vreme, ali je kasnije oslobođena optužbi uz veliku novčanu kaznu.


Tajland ima stroga pravila i po pitanju nošenja i igranja karti. Zakon donet davne 1935. i on, zabranjuje posedovanje više od 120 karata. Ako vas uhvate sa više od dva špila karata ili kako ih igrate na javnom mestu, bićete uhapšeni odmah!

U australiji je se najbolje kontrolisati ukoliko se poželite psovati jer psovanjem na javnom mestu možete zaraditi i do šest meseci zatvora.

U singapuru je zabranjeno povezivati se na bilo koji wi-fi. Naime, ukoliko se povežete na nečiji otvoreni wifi bez da ga obavestite, bićete osuđeni za hakerski napad i dobiti najmanje tri godine zatvora za ovaj čudan zakonski prekršaj.

U japanu je zabranjeno šetati bez lične karte. Ukoliko vas policija uhapsi a nemate dokumente, dobićete najmanje 23 dana zatvora.

Ako posećujete Ujedinjene Arapske Emirate, nemojte nositi rizične stvari jer i najsitnijim detaljima možete zaraditi nekoliko dana zatvora ali i godina.!

Tako je jedan švajcarac uhapšen u Dubaiju i osuđen na četiri godine zatvora nakon što su mu policajci našli tri fleke od kolača koji je jeo na drugom aerodromu.?!

Dok u Sjedinjenim Državama postoji zakon koji kaže da je nelegalno davati hranu beskućnicima na ulici?!. Ovaj zakon je toliko ozbiljan da je jedan sveštenik uhvaćen i osuđen na dva meseca zatvora zato što je kuvao i delio hranu gladnim beskućniscima.

Prema verovanjima američke vlasti, ukoliko neko želi da se bavi humanitarnim radom mora tražiti dozvolu gradske uprave i raditi to na mestima koja su za to predviđena a ne samostalno kako ko i gde hoće!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1