Najzanimljiviji sajt Balkanamisteriozna struktura marsu
Rover Kjurositi (engl.Curiosity) je na crvenoj planeti Mars , fotografisao misterioznu strukturu !Ova struktura je primećena i nalazi se... u uglu panoramske fotografije na kojoj je greben Vera Rubin.


Struktura je primećena i oktivena veomabrzo, te su odmah "lovci na vanzemaljce" potvrdili da je reč o dokazu vanzemaljskog života nekada na planeti Mars

"Lovci na vantemaljce" se  nadaju da se radi o objektu ravnog krova koji predstavlja  vanzemaljsku bazu, dok drugi tvrde da se najvjerovatnije radi o vrsti ravnog brda pod nazivom mesa.
misteriozna struktura na marsu sa ravnim krovom
Takva brda su prisutna i na Zemlji, a ako mesa postoji na Marsu, to znači da Crvena planeta ima uvete koji se mogu porediti s našim na našoj planeti Zemlji

"Objavili smo panoramsku fotografiju ove sedmice. Tanki sloj prašine se vidi na Curiosityju, a to je rezultat oluje koja je zahvatila Mars ovog ljeta. Tamno nebo pokazuje da je prašina još uvijek bila u atmosferi u augustu, kada je Curiosityjeva kamera napravila fotografiju", saopćeno je iz NASA-e.

NASA ima još jedan rover na Marsu, a to je Opportunity koji je neaktivan nakon snažne prašinske oluje koja je prekrila celu površinu Marsa.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala