Najzanimljiviji sajt Balkana

misteriozna struktura marsu
Rover Kjurositi (engl.Curiosity) je na crvenoj planeti Mars , fotografisao misterioznu strukturu !Ova struktura je primećena i nalazi se... u uglu panoramske fotografije na kojoj je greben Vera Rubin.


Struktura je primećena i oktivena veomabrzo, te su odmah "lovci na vanzemaljce" potvrdili da je reč o dokazu vanzemaljskog života nekada na planeti Mars

"Lovci na vantemaljce" se  nadaju da se radi o objektu ravnog krova koji predstavlja  vanzemaljsku bazu, dok drugi tvrde da se najvjerovatnije radi o vrsti ravnog brda pod nazivom mesa.
misteriozna struktura na marsu sa ravnim krovom
Takva brda su prisutna i na Zemlji, a ako mesa postoji na Marsu, to znači da Crvena planeta ima uvete koji se mogu porediti s našim na našoj planeti Zemlji

"Objavili smo panoramsku fotografiju ove sedmice. Tanki sloj prašine se vidi na Curiosityju, a to je rezultat oluje koja je zahvatila Mars ovog ljeta. Tamno nebo pokazuje da je prašina još uvijek bila u atmosferi u augustu, kada je Curiosityjeva kamera napravila fotografiju", saopćeno je iz NASA-e.

NASA ima još jedan rover na Marsu, a to je Opportunity koji je neaktivan nakon snažne prašinske oluje koja je prekrila celu površinu Marsa.
Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala