Najzanimljiviji sajt Balkana
Iz svemirske agencije NASA saopštili su danas da je rover koji istražuje crvenu planetu Mars Curiosity napravio prve analize i otkrio objekat na površini ove planete....


Kako naučnici veruju ovo bi to moglo da budu delovi šestotočkaša koji je ranije istraživao Mars,ali u NASA  kažu da još uvek neće i ne žele daju dalje i preciznje ocene dok se ne utvrdi jasno stanje šta je u pitanju

"Kuriositi" je na Zemlju poslao slike jedne uvale koja ukazuje na to da je na ovoj planeti nekad tekla reka."Kuriositi" je sleteo na Mars 5. avgusta i u misiji je koja će trajati dve godine, a koja košta 2,5 milijarde dolara,u cilju pronalaženja tragova koji bi mogli dokazati da je na Marsu postojao mikrobiološki život.

Danas je Mars zamrznuta pustinja,ali ranije geološke studije tvrde da je bio toplija planeta i da je imao promene vremenskih prilika.

Slučajevi otpadanja parčića opreme nisu retki.Sve letelice koje su sletale na Mars ostavljale su ponešto",napisala je na svom Tviter nalogu Sara Milković,član NASA tima koji prati rover na Crvenoj planeti,ona je tako postavila link za fotografiju koja to potvrđuje – delić koji je na Marsu otpao letelici "Feniks" 2008.
delomično izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala